Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Piyasadaki 120 ürünün toplatılması ve iadesine karar verildi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Piyasa Gözetimi Ve Denetimi Dairesi Başkanı Erol Ferhat, ürün güvenliği ile ilgili yapılan denetimlerde 120 ürünün toplatılmasına karar verildiğini...

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2014 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2014 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Piyasadaki 120 ürünün toplatılması ve iadesine karar verildi
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Piyasa Gözetimi Ve Denetimi Dairesi Başkanı Erol Ferhat, ürün güvenliği ile ilgili yapılan denetimlerde 120 ürünün toplatılmasına karar verildiğini açıkladı. Ferhat, yasal süreci tamamlanan ürünlerin isimlerinin internet sitesinden duyurulduğunu ve vatandaşın 73 ürünle ilgili iadede bulunabileceğini ve iade almayan üreticileri kendilerine bildirmelerini istedi.

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, Ürün Güvenliği Haftası kutlaması ve bu hafta kapsamında kamuoyunda farkındalık, ürün güvenliği bilinci oluşturulması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu etkinlik kapsamında 19 ili gezecek olan ürün güvenliği mobil led aracının ilk durağı Kayseri oldu. Genel müdürlük çalışanları burada vatandaşlara bilgilendirmeler yaptı. Vatandaş en çok televizyondan yapılan satışlardaki ürünlerle ilgili şikayette bulundu ve ne yapacaklarına dair bilgiler aldı.

Yapılan faaliyetle ilgili bilgi veren Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü Piyasa Gözetimi Ve Denetimi Dairesi Başkanı Erol Ferhat, Ürün Güvenliği Haftası kapsamında 19 ilde, bir ay sürecek program düzenlediklerini açıkladı. Ferhat, “Etkinliğimiz ilk olarak Kayseri’den başladı. Her gün bir il gezilecek. Halkımıza bilgilendirme broşürleri dağıtılacak. Bilgiler verilecek. Sorunları ve sorularına cevap verilecek. Vatandaşlar bizden çok değişik konularda bilgi istiyor. Televizyonlardan satış hususunda bilgiler isteniyor. Şikayetleri var. Ancak bu satışlar Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda. Bakanlığın yetkisinde. Bizim daha çok sorumluluk alanımızda bulunan asansör, makine, otomotiv, elektrikli ev ekipmanları, basınçlı ekipmanlar, yangın söndürme tüpleri gibi ürünlerin uygun üretilip üretilmediğini kontrol ediyoruz. Denetimler yapılıyor. Vatandaşımızın ihbar ve şikayetlerini değerlendiriyoruz. Yakın zaman ürün güvenliği şikayet hattı da açılacak. O hat sayesinde şikayetler alınacak. Denetimler olacak. Ürünler testlere tabi tutulacak. Bu ürün sıkıntılı çıkarsa toplatma kararı alınacak. Kamuoyuna ifşa ediliyor. Ürünün iade edilmesi için vatandaşımıza duyuruyoruz” dedi.

Toplatma ve iade ile ilgili duyuruların üretici tarafından yapılması zorunlu olduğunu aktaran Erol Ferhat, “Firma, toplatılma kararı verildiğinde o ürünü iki tane ulusal gazete ve televizyonda ilan etmek zorunda. Kısıtlı bir alan olmasından dolayı bakanlığın internet sitesinde de duyuruyoruz. 120 ürün hakkında toplatma kararı uygulandı. 73’ü internet sitemizden de ilan edildi. Bununla ilgili yasal süreçler var. Yasal süreçler bitince ilan ediyoruz. 73’ü tamamlandı. Bu ürünlerin iadesi için adres bilgileri her şeyi duyuruldu. Üretici firma ürünü almazsa bizimle irtibata geçmeleri yeterlidir. Üretici mutlaka ürünü almak zorundadır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.