Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Piremir kapalı pazar yerinde geri sayım başladı

Yıldırım Belediyesi, Piremir Mahallesi sakinlerinin 40 yıllık özlemine son vermek amacıyla bölgenin çehresini değiştirecek çok fonksiyonlu kapalı pazar yeri inşaatının yapımına hızla devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2019 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2019 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Piremir kapalı pazar yerinde geri sayım başladı

Hizmet Belediyeciliği ile vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Yıldırım Belediyesi, ilçeye çok işlevli kapalı pazar yerleri kazandırıyor. İnşaat çalışmaları yüzde 76’ya ulaşan, toplam 10 bin 516 metrekarelik Piremir Kapalı Pazar Yeri’nde 339 pazar tezgahı ve 150 araçlık otopark alanı yer alacak. Vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştıracak şekilde tasarlanarak çok amaçlı kullanıma sahip olan kapalı pazar yeri, pazarın kurulmadığı günlerde ise otopark olarak hizmet verecek. Modern tesiste ayrıca satış birimleri, kafeterya, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler abdesthane ve mescit bulunacak.    

‘SOSYAL DÖNÜŞÜME ÖNEM VERİYORUZ’

Vatandaşların yaşam kalitesindeki artışın fiziki dönüşümün yanı sıra sosyal alanlarda yapılacak değişimlerle de destekleneceğini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sosyal dönüşümü en az fiziki dönüşüm kadar önemli görüyoruz. Türkiye’nin en önemli kentsel dönüşüm hamlesini yürütürken bunu yalnızca konutları yenileyerek yaparsak insanlarımız sadece yeni evlerde yaşama imkanı bulur. Biz dönüşümü yaparken parklarla, spor alanlarıyla, yeşil alanlarla, sağlık alanlarıyla, okullarla, ticari alanlarla ve modern pazar yerleri gibi sosyal yapılarla destekleyerek şehrimizin değerini artırıyoruz. Yıldırım'ı ideal ve yaşanabilir bir şehir yapmanın temeli insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermekle mümkün” diye konuştu.

YILDIRIM’A ARTI DEĞER

Yıldırım’da ilçe sakinlerinin yaşam standartlarını yükselten hizmetleri bir bir hayata geçirdiklerini belirten Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Piremir Kapalı Pazar Yeri’nin hizmete geçmesiyle birlikte bölgedeki yaşam şartlarında da değişimler yaşanacak. Pazar yerini vatandaşlarımızın kullanımına açtıktan sonra özellikle pazarın kurulduğu günlerde oluşan araç yoğunluğu ortadan kalkarak trafikte rahatlama olacak. Bu sayede hem bölge insanımıza rahat nefes aldıracağız hem de sosyal hayattaki değişimi gerçekleştirerek mahallemizin değerini artıracağız. Vatandaşlarımızın ve pazarcı esnafımızın daha iyi şartlarda alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla göreve geldiğimiz günden itibaren ilçemize 6 kapalı pazar alanı kazandırdık. Bu vesileyle hemşehrilerimiz modern tesislerde, hijyenik koşullarda gönül rahatlığıyla alışverişlerini tamamlıyor. Öte yandan Sign Of The City Awards 2017’de En İyi Mimari Tasarım ödülüne layık görülen Arabayatağı kapalı pazar yerini de bölgede yaşayan hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.