Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Petrol devi de Türkiye'ye yatırıma hazırlanıyor!

Suudi Arabistan petrol şirketi Aramco Türkiye'de yatırım için ön görüşmelerde bulunuyor

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Petrol devi de Türkiye'ye yatırıma hazırlanıyor!
Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın kamu petrol şirketi Saudi Aramco'nun CEO'su Amin Nasser, Türkiye'de yatırım için ön görüşmelerde bulunduklarını ve petrol rafinasyonu ile dağıtım alanıyla ilgilendiklerini söyledi.

Aramco altyapı ihalelerine Türk şirketlerinin katılmasına imkan veren mutabakat zaptı imza töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Nasser, Türkiye'de yatırım ihtimaline dair soruya, "Bugün ve yarın ikili toplantılarımız olacak. Dağıtım ve rafinasyon şirketimiz için her zaman ilgi alanlarıdır" cevabını verdi.

Türkiye'de yatırım için yaptıkları görüşmelerin sonuç vermeyebileceğine dikkat çeken Nasser, "Görüşmeler yürütüyoruz, daha fazlasını söyleyemem. Görüşmeler sonuç vermezse grass roots (sıfırdan) yatırım da yapabiliriz. Türkiye bizim için önemli bir piyasa ve Türkiye'de olmak istiyoruz" dedi.

Nasser, rafineri kapasitesi hakkında ise, "Farklı fırsatları değerlendiriyoruz. Bazıları günde 200,000 varil kapasitesinde, bazıları daha yüksek. Ama net, kesin bir şey yok, bugün-yarın görüşmelerimiz olacak. Bu görüşmelerde Türkiye'deki fırsatlar üzerinde mutabakat sağlama sürecine başlayıp başlayamayacağımızı göreceğiz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.