Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PETKİM’den İlk Çeyrekte 149 Milyon TL Net Kâr

Türkiye’nin petrokimyasal hammadde üreticisi Petkim, 2016 yılı ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 235 artışla 149 milyon TL net kâr açıkladı.Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Petkim Petrokimya Holding A.Ş., 2016 yılı...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PETKİM’den İlk Çeyrekte 149 Milyon TL Net Kâr
Türkiye’nin petrokimyasal hammadde üreticisi Petkim, 2016 yılı ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 235 artışla 149 milyon TL net kâr açıkladı.
Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Petkim Petrokimya Holding A.Ş., 2016 yılı ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 235 artışla 149 milyon TL net kâr elde etti. Şirketin bu dönemde net kâr marjı yüzde 13,4 olurken, net satışları 1 milyar 108 milyon TL’nin üzerine çıktı. Aktif büyüklüğü 5 milyar 461 milyon TL olan Petkim’in Ocak-Mart dönemi kapasite kullanım oranı yüzde 92,7’ye yükseldi. Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, şirketin maksimum kapasitede üretim ve pazar taleplerine hızlı cevap verme stratejisini 2016 yılı ilk çeyreğinde sürdürdüğünü belirterek "Bu dönemde fırsatlar ve riskleri iyi değerlendirerek yüksek üretim performansına bağlı olarak yüksek satış miktarlarına odaklandık. 2015 yılında yakaladığımız yüksek karlılığı sürdürülebilir hale getirmek ve bir adım daha ileri taşıyabilmek için operasyonel verimlilik, maliyet azaltma, etkin varlık yönetimi ve süreçlerin uçtan uca geliştirilmesine ağırlık verdik” dedi.
Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, 2015 yılında uygulanan maksimum üretim ve hızlı satış stratejisinin 2016 yılı ilk çeyreğinde de başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. İlk 3 aylık süreçte döviz kurlarında, talepte ve petrokimya ürünlerinin fiyatlarında yaşanan dalgalanma ve belirsizliklerin hızlı karar almayı zorunlu kıldığını kaydeden Korkut, şunları söyledi: “Şirketimiz maksimum kapasitede üretim ve pazar taleplerine hızlı cevap verme stratejimiz ve yakaladığımız çeviklik ile petrokimya piyasasındaki olumlu şartları karlılığımıza üst seviyede yansıtmayı sağlayabildik. Bu dönemde yüksek üretim performansına bağlı olarak yüksek satış miktarları dikkat çekici düzeye ulaştı. Geçen yıl yakaladığımız yüksek karlılığı sürdürülebilir hale getirmek ve bir adım daha ileri taşıyabilmek için operasyonel verimlilik, maliyet azaltma, etkin varlık yönetimi ve süreçlerin uçtan uca iyileştirilmesi çalışmalarına devam ettik.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.