Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Perakendeciler: Hırsıza önlem dayanmıyor

Bursa Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Mustafa Gürel, sektörde ulusal ve uluslararası zincirlerle rekabet edebilmek için düşük kar marjlarıyla satış yapan yerel perakendecilerin sık sık meydana gelen hırsızlık olayları ile ciddi...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Perakendeciler: Hırsıza önlem dayanmıyor
Bursa Perakendeciler Derneği (PERDER) Başkanı Mustafa Gürel, sektörde ulusal ve uluslararası zincirlerle rekabet edebilmek için düşük kar marjlarıyla satış yapan yerel perakendecilerin sık sık meydana gelen hırsızlık olayları ile ciddi zarara uğradığını söyledi. Gürel, "Her ne kadar perakendecilerimiz, marketlerini güvenlik kameralarıyla BBG evi gibi izliyor olsa da hırsıza önlem dayanmıyor:" dedi.

Bursa PERDER, üyelerini kayıp, kaçak ve hırsızlık hususunda bilgilendirdi. Kayıp oranlarının perakendeciler için halen öncelikli sorunlar arasında yer aldığının altını çizen Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel; kar marjlarının düşük olduğu perakende sektöründe kayıp, kaçak ve hırsızlığın önüne geçmenin perakendeciler için önemli bir kazanç olduğuna dikkat çekti. Toplantıda dernek üyeleri sektördeki kayıp, kaçak ve hırsızlığı önlemek için geliştirilen teknolojik yenilikler konusunda bilgilendirildi. Yoğun katılımın sağlandığı toplantıda konuşan Bursa PERDER Başkanı Mustafa Gürel, perakendecilerin ekonomiye katkı sağlamak için sektörde bir yandan var gücüyle çalışırken, diğer yandan kayıp, kaçak ve hırsızlıkla mücadele ettiğini dile getirdi.

Kayıp, kaçak ve hırsızlık olaylarının perakendecilerin ana sorunları arasında yer aldığını ifade eden Başkan Mustafa Gürel, şunları söyledi: "Sektörde ulusal ve uluslararası zincirlerle rekabet edebilmek için düşük kar marjlarıyla satış yapan yerel perakendecilerimiz; sık sık meydana gelen hırsızlık olayları ile maalesef ciddi zarara uğramaktadır. Her ne kadar perakendecilerimiz, marketlerini güvenlik kameralarıyla BBG evi gibi izliyor olsa da hırsıza önlem dayanmıyor. Sektörde kayıp, kaçak ve hırsızlığın önüne geçmek adına geliştirilen teknolojileri ve yenilikleri takip etmenin perakendeciler için şart olduğunu biliyoruz. Sektör bilimciler, ulusal ve uluslararası platformlarda mağaza ve market güvenliği konusuna çok şeyler yapıyor. Bizlerin bunu yakından takip ederek, kendi işletmelerimizde uygulamamamız ve hırsızlardan daha uyanık olmamız şart."

KAMERALAR TEK BAŞINA YETERLİ ÇÖZÜM DEĞİL

Çoğu perakendecilerin marketlerine koydukları kameralarla hırsızlığı önlemede yeterli gördüklerini hatırlatan Arsis Grup Satış Müdürü Ümit Aydın ise şunları kaydetti: "Müşteri sirkülasyonunun yoğun olduğu marketlerde insan gücüyle bazı şeylerin koruma altına alınamadığı gibi kameraların başına 24 saat insan koymak da mümkün değil. Bu gerçekleştirilse bile kanunlar ve yasalar hak mahrumiyetinden dolayı; nihai tüketicinin içeride yaptığı hırsızlığı, dışarıya çıkmadan müdahale edilmesine izin vermiyor. Bu nedenle kameralar; hırsızlık ve kayıp, kaçağı önlemede tek başına yeterli bir çözüm değil” dedi.

Sektörde artık sadece belli amaca yönelik güvenlik sistemleri yerine, birbiriyle etkileşimli, bilgi alışverişi yapan güvenlik yönetim sistemlerine doğru bir trend izlendiğini söyleyen Aydın, “Sistemin kayıp, kaçak ve hırsızlığı önlemekle kalmadığı gibi hırsızlar üzerinde caydırıcılık etkisi de bulunuyor. Öyle ki profesyonel anlamda hırsızlık yapan kişiler, sistemin kurulu olduğu yerleri tercih etmemeye özen gösteriyorlar." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.