Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Perakendeciler, Bugünü Ve Geleceği Konuştu

Sektörün önemli isimleri, Türkiye Yerel Zincirler Raporu’nun verileri ışığında bugünkü durumu ve gelecek öngörülerini interaktif bir oturumla perakende yöneticileri ve paydaşlarıyla birlikte konuştu.Türkiye Yerel Zincirler Raporu verileri...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Perakendeciler, Bugünü Ve Geleceği Konuştu
Sektörün önemli isimleri, Türkiye Yerel Zincirler Raporu’nun verileri ışığında bugünkü durumu ve gelecek öngörülerini interaktif bir oturumla perakende yöneticileri ve paydaşlarıyla birlikte konuştu.
Türkiye Yerel Zincirler Raporu verileri ışığında sektörün gelecek yıllarda nasıl bir yapısı olacağı, zincir marketlerin üst düzey yöneticileri ve sektör temsilcileri tarafından birlikte değerlendirildi. Moderatörlüğü İstanbul Perakenciler Derneği (PERDER) Kurucu Başkanı Erdal Tüfekçi tarafından gerçekleştirilen toplantıda Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Biçen İcra Kurulu Başkanı İhsan Biçen, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Kurucu Başkanı ve Uyum Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Songör ve Happy Center Genel Müdürü Yavuz Altun perakendeci gözüyle verileri değerlendirdi ve sektörün geleceğine dair öngörülerini paylaştı.
Yönetim Kurulu Üyesi ve Biçen İcra Kurulu Başkanı İhsan Biçen, 10 sene önce araştırma şirketlerinin yerel zincirlerin tamamen sektörden çekildiği, diğer formatların hakim olduğu bir yapı öngördüklerini bugün ise ortakalanın sektöre sunduğu raporda gösterdiği gibi yerel zincirlerin halen süpermarket formatındaki ana unsur olduğunu, son 5 senede bütün fiziki veri gruplarında yüzde 50 ile 60 aralığında değişen oranlarda büyüdüğünü söyledi.
Bu verilerin moral verici olduğunu ancak yine rapordaki son iki seneye dair büyümenin hızla azalmasına dair verilerin de unutulmaması gerektiğini belirten Biçen, "Artık sadece büyük görünmek için mağaza açmak dönemi bitti. Her bir atacağımız adımı iyi planlamalı ve altyapısını oluşturmalıyız. Yatırımla ilgili gücümüz varsa bunu önce çalışanlarımızı mutlu etmek için sonra operasyonumuzu daha doğru, ölçülebilir şekilde sürdürmek için kullanmalıyız. 10 sene önce araştırma şirketlerinin hesap edemedikleri unsur PERDER’di. Bizler PERDER sayesinde birbirimizin iyi yaptığı işleri görüp uyguladık ve hep birlikte bir atılım yaptık. Bugün ise yeni adımlar atıp doğru rekabet şartlarını yine hep beraber oluşturmak zorundayız" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.