Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Perakende sektörü, YZB 2017’de ’Verimlilik’ için buluşacak

Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı ve Fuarı’nda geri sayım başladı. YZB’de bu sene ’Dönüşüm’ başlığı altında perakende sektöründeki verimlilik konusu her yönüyle masaya yatırılacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı ve Fuarı’nda geri sayım başladı. YZB’de bu sene ’Dönüşüm’ başlığı altında perakende sektöründeki verimlilik konusu her yönüyle masaya yatırılacak.

Perakende sektörünü bir araya getiren Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor (YZB) Konferansı ve Fuarı’nın 9’uncusu için geri sayım başladı. Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) tarafından 12-13 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek YZB 2017’de ’Dönüşüm’ başlığı altında perakende sektöründeki verimlilik konusu her yönüyle masaya yatırılacak. Sektörün öne çıkan isimleri perakendede verimli dönüşümü tesis eden unsurları ortaya koyarken, sponsor firmalar, temsil ettiği 300’e yakın markanın yeni ürün ve hizmetlerini tanıtacak.

"300 markanın yeni ürün ve hizmetleri tanıtılacak"

Organize gıda perakendesinin en büyük konferans ve fuar organizasyonu olan YZB 2017, yurt içinde ve yurt dışında, 21 yılda 30’un üzerinde ülkede düzenlediği 400 projenin organizatörü Globus Fuar ve Kongre Yönetimi tarafından gerçekleştirilecek. YZB 2017, önceki yıllarda olduğu gibi fuar ve konferans olmak üzere iki ayrı bölümde kapılarını aralayacak. Bu yıl "Dönüşüm" başlığı altında verimlilik konusunda sektörün tüm oyuncularını bir araya getirecek olan etkinlikte sponsor firmalar, temsil ettiği 300’e yakın markanın yeni ürün ve hizmetlerini tanıtacak. YZB 2017’de yerli ve yabancı şirketlerin üst düzey yöneticileri ile sektör duayenleri perakende sektöründe yaşanması gereken ’Verimli Dönüşüm’ konusunu katılımcılarla paylaşacak.

"Verimliliğin perakendede dönüşümü muhteşem olacak"

YZB’nin 9’uncu yılında da dolu dolu bir içerikle kapılarını açacağını belirten Globus Fuar ve Kongre Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Adıgüzel, "Her yıl belirlenen ana tema doğrultusunda perakende sektöründe geleceğe dönük yol haritalarının çizilmesine ev sahipliği yapan YZB’de, yine verimlilik ekseninde ’Verimliliğin sektöre dönüşümü muhteşem olacak’ diyeceğiz. Önceki senelerde olduğu gibi hem konferans hem de fuar 2 gün düzenlenecek. YZB 2017’nin konferans programında sektörle buluşacak isimler arasında Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanı Harm Goossens, Unilever Dijital Direktörü Yüce Zerey, Bizerba Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Andreas Kraut, Red Bull Sporcuları Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu yer alıyor. Fuar kapsamında ise lider markalar yeni ürünlerini, verimlilik çatısı altındaki çözüm ve hizmetlerini sektör profesyonelleri ile buluşturacak" dedi.

"Büyüme, verimli dönüşümle sağlanacak"

Satış hacmi 80 milyar TL’yi bulan organize gıda perakende sektörünün yüzde 37,7’sini yerel perakendenin oluşturduğunu belirten TPF Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek, TPF’nin üretici, perakendeci ve tüketici arasında önemli bir köprü vazifesi üstlendiğini söyledi.

Altunbilek, "Ekonomik ve konjonktürel nedenlerle tüm sektörlerin kendi içinde tasarruf önlemleri aldığı ve zor bir yıl olarak hatırlanacak 2016’nın yaralarını sarmaya başladık. 2017’de diğer sektörlerde olduğu gibi perakendede de ’verimlilik ön planda olacak. Geçtiğimiz yıl YZB’de başlattığımız bu önemli konuyu, daha da genişleterek bu yıl da işleyeceğiz. Ana gündemimiz sektörümüze emek veren işletmelerdeki verimli dönüşümü tesis eden unsurları ortaya koymak. Uzun vadede başarılı işletmelere dönüşmek ve verimlilik sağlamanın yollarını tartışmak üzere yine önemli gündem maddeleri belirledik. Bu tema altında uyguladığımız stratejilerle yerel zincirlerin cirosu 30 milyar TL seviyesine ulaştı. Bu yılki hedefimiz ise yine çift haneli büyüyerek 33 milyar TL seviyesine ulaşmak. YZB 2017’de sektöre yön veren isimler verimli dönüşümü gerçekleştirebilmemiz için vizyoner verimlilik, iyi verimlilik uygulamaları, pazarlamada verimlilik ve finansta verimlilik başlıklarında verimlilik ve dönüşüm konusunu makro düzeyden mikro düzeye indirgeyecek. Türkiye’nin yanı sıra yüzlerce ülkede operasyonlarını sürdüren yerli ve yabancı markaların sponsor, perakende sektörüne yön veren markaların katılımcı olduğu YZB 2017’ye iş süreçlerinde verimli dönüşümü sağlamak isteyen tüm üyelerimizi, sektördeki tüm paydaşlarımızı davet ediyoruz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.