Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Perakende Günleri 2015 Başladı

Perakende Günleri 2015 başladı. İlk gün en büyük ilgiyi gelecekte hayatımıza girecek teknolojik ürünleri ve yeni iş yapış şekillerini anlatan Nexxwork Bilgi Teknolojileri Başkanı Peter Hinssen gördü.Lütfü Kırdar Kongre Salonunda ikinci...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 12:24
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 12:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Perakende Günleri 2015 Başladı
Perakende Günleri 2015 başladı. İlk gün en büyük ilgiyi gelecekte hayatımıza girecek teknolojik ürünleri ve yeni iş yapış şekillerini anlatan Nexxwork Bilgi Teknolojileri Başkanı Peter Hinssen gördü.
Lütfü Kırdar Kongre Salonunda ikinci sunumu yapan Peter Hinssen, artık klasik düşüne yapısı olan lineer düşünme ile iş yapmanın bittiğine işaret ederek, “Ağlar birbirinden bağımsız güçleri bir araya getirmeye başladı. Tanıdığım en genç zengin kendi yatak odasında göz kaleminin en iyi ne şekilde kullanılacağını anlatıp, bunu ’youtube’a yükleyerek 9 milyon izleyici ile 73 milyon dolar kazanan, Michelle Phan’dır. Onun için ergen bir çocuğunuz elinde kamera ile evde bir çekim yapıyor ise buna karışmayın milyoner olabilirsiniz" dedi.
Yeni nesil gençlerin artık, maillerini bile okumadığına dikkat çeken Peter Hinssen, "Kızımın mail kutusunda bin 736 tane okunmamış mail vardı. Bu kadar maili neden okumadığını sorduğumda, bütün mailleri seçip çöpe attı. Artık yeni nesil sosyal ağları kullanıyor, bilişime bizden çok farklı pencereden bakıyor. Biz bile günde 250 defa telefonumuza bakıyoruz. Yüzde 60’ımız cep telefonunu yatağına alıyor. Şimdiye kadar son 15 yılda dijital havuzun sığ kısmındaydık. Şimdi ortaya geliyoruz. Biz bu havuzda boğulacak mıyız? Onu düşünmeliyiz. Artık bilgi, ağ ve zeka ile bulaşarak büyüyor. Son 5 senede ağlarda 5 tane baskın platform çıktı. Google, Apple, Alibaba, Facebook gibi firmalar müthiş işler çıkartıyorlar. Bunlara ben GAFA mafyası diyorum. Facebook 2013 yılında borsaya açıldığında yüzde 30 değer kaybetti. Bilgileri yok denildi. Ancak bugün sosyal medyada harcanan her 5 dakikanın 2 dakikasında facebook tercih ediliyor. Alibaba en büyük kredi veren kuruluş oldu. Orta ölçek tedarikçisi kobilere artık kredi veriyorlar. Çünkü onlar kendileri ile çalışan bütün kobilerin finans bilgilerini çok rahat etüt edebiliyorlar. Yani bir elektronik ticaret sitesi iken bir finans kuruluşuna doğru dönüştüler. Piyasalar ortadan kalkacak. Network gelecek. Reklamcıların ve perakendecilerin başı yeni satış yöntemleri sebebiyle derde girecek. Artık günler 24 saat değil. Gençler bir taraftan tablet ile ağları tararken, diğer taraftan televizyon seyrediyorlar. Dolayısı ile günler artık yeni nesil için 31 saate çıktı.
Dijital ürünlerle olan birlikteliğimiz, artık iş ve uykumuzdan daha fazla yeralıyor. Onun içinde hayatımız değişiyor. Artık alışveriş yapmaya zamanı olmayanlara akıllı elbise kutuları gönderiliyor. Bunun içerisinden beğendiğinizi seçiyorsunuz. Sizin tarzınızı anlamaya başlayan bu akıllı kutu ile bir daha ki sefere sizin tercihlerinize göre ürünler gönderiliyor. Modacıların tasarladığı defilelerde sergilenen kıyafetleri artık birkaç günlüğüne kiralayarak gardırobunuzu dijital hale getirebiliyorsunuz. Köpeğiniz ile evden skype ile bağlantı kurmak için özel ürünler çıktı. Evde bıraktığınız çocuğunuzun bütün hayati fonksiyonlarını akıllı bir emzik ile cep telefonunuzdan takip edebiliyorsunuz" ifadelerini kullandı.
İki gün boyunca 19 oturumda 21 kişinin konuşacağı Perakende Günleri’nin ilk günü; Hulusi Belgü ’Avm’lerin Geleceği’ni, Erkin Aydın ’Yeni Dönümde Başarı İçin İpuçları’nı, TUSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ’Önümüzdeki Yıl Başlatılacak Reformları’, Onur Erbay ’Hopi Alışveriş Uygulaması’nı, Zafer Kurşun ’2016’ya Bakış’ı, Prof. Dr. Ricardo Hausmann ’Verimlilik ve Büyüme Konusunda Kişilerden Kurtulmanın Yolları’nı, Bijan Khajehpour ’İran’ın Sunduğu Fırsatlar’ı, Ahmet Mergen ’Döviz Kurları Ne Olacağını’, George Homer ’Görsel Satış Sessiz Satış’ı anlattı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.