Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Parça değişimi yerine onarım, maliyeti 20 kat azaltıyor

Dünya çapında faaliyetler yürüten koruyucu bakım kaynak sarf malzeme üreticisi voestalpine Böhler Welding, Türkiye’de tamir ve bakımla çalışmalarıyla çimento üreticilerinin maliyetlerini 20 kat azaltmayı planlıyor. Antalya’da toplantı...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Parça değişimi yerine onarım, maliyeti 20 kat azaltıyor
Dünya çapında faaliyetler yürüten koruyucu bakım kaynak sarf malzeme üreticisi voestalpine Böhler Welding, Türkiye’de tamir ve bakımla çalışmalarıyla çimento üreticilerinin maliyetlerini 20 kat azaltmayı planlıyor.

Antalya’da toplantı düzenleyen firma, çeliğin geri dönüşüm uygulamalarını çimento, demir çelik ve enerji sektörü temsilcilerine anlattı. Firma, yaptıkları çalışmalarla üreticilerin aşınmalardan kaynaklanan malzemelerin onarımı sayesinde ekonomiye ciddi katkılar sağlandığını bildirdi. Toplantıda sanayi sektöründeki en büyük sorunlardan birini çimento ve demir-çelik fabrikalarında ve termik santrallerde sürtünme veya darbelerle yıpranmış malzemelerin yenisiyle değiştirilmesi sonucunda ortaya çıkan ciddi maliyet sorunu ele alındı. Bu maliyetin azaltılması için ekipmanların değişimi yerine voestalpine Böhler Welding, ürünleriyle onarılması durumunda maliyetin 20 kat daha az olacağı ifade edildi.

Türkiye’nin çimento üretiminde Avrupa birincisi olduğu tespitinin paylaşıldığı toplantıda ülkenin dünya sıralamasında ilk 15’te yer aldığı açıklandı. Ükede mevcut olan 66 çimento fabrikasının her birinin birim maliyeti tahmini 300 milyon doları olarak açıklandı. Çimento sektöründe değirmen ve ekipmanları ile kırıcılara tamir ve bakım yapıldığını söyleyen voestalpine Böhler Welding Tamir Bakım Uygulama Bölüm Başkanı Jürgen Tuchtfeld Türkiye’de yapılan tamir ve bakımın önemini şöyle anlattı: "Kırıcılar uzun ömürlü olmalı. Yaptığımız tamir bakım işlemleriyle aşınma yavaşlatılıyor, aşınanlar da kaplanıyor ve yenileniyor. Bu işlem yapılmazsa tüm süreçleriyle birlikte yıllık 300 milyon dolarlık bir yenileme yatırım yapılması gerekirken, tamir ve koruyucu bakım hizmetlerinden yararlanılması durumunda maliyet 15 milyon dolara düşüyor. Ayrıca çevreye verilen zarar 20’de bir oranına düşüyor. Böylece çevreye verilen zarar dramatik biçimde azaltılmış oluyor. Bu faaliyetlerimiz, Avrupa’dan sağladığımız know-how ile gelişmiş ülkeler seviyesinde yürütülüyor."

voestalpine Böhler Welding ürünleriyle yapılan tamir ve bakımın maliyeti ciddi oranda düşürdüğü bir diğer sektör de enerji. vaBW -UTP ürünleriyle termik santrallerin kırıcı ve değirmenleri ile türbin bakımı gerçekleştirilebiliyor. Takribi 30 milyar dolar termik santral yatırım olan Türkiye’de santral başına 3 milyon dolarlık yedek parça gerekiyor. Ancak yenisini almak yerine tamir ve bakım hizmeti kullanılırsa maliyet 450 bin dolara düşüyor. Toplam yıllık yeni parça alımı için 75 milyon dolarlık yatırım yapılması gerekirken senelik 5 milyon dolar harcandığını söyleyen voestalpine Böhler Welding Bant Kaplama ve Özlü Tel Uygulama Bölüm Başkanı Jean-Pierre Van Nieuwenhoven, Türkiye’de termik santral yatırımının hızlanacağını, tamir ve koruyucu bakımın öneminin maliyetler açısından ne kadar önemli olduğunu belirtiyor. Nieuwenhoven Türkiye'nin faaliyet gösterdikleri alanda batı Avrupa ülkeleriyle yarışacak potansiyelde olduğunu da anlattı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.