Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Papandreu: Reformlar için Euro Bölgesi'nde kalınması daha iyi

Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, gerçekten reformlar yapmayı istiyorsa ülkenin Euro Bölgesi'nde kalmasının daha iyi olacağını söyledi.Referandumda oy kullandıktan sonra açıklama yapan Papandreu,...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2015 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2015 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sosyalist Enternasyonal Başkanı ve eski Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, gerçekten reformlar yapmayı istiyorsa ülkenin Euro Bölgesi'nde kalmasının daha iyi olacağını söyledi.

Referandumda oy kullandıktan sonra açıklama yapan Papandreu, "Büyük değişiklikler yapılırken, bunları en etkili şekilde yapmak için Euro Bölgesi'nde olmak stratejik önemde. Referandum, bir hükümetin zora düştüğünde atacağı bir zar değildir." dedi.

Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi lideri Antonis Samaras ise oy kullandıktan sonra yaptığı açıklamada, "Yunanistan'a 'evet' oyu veriyoruz. Avrupa'ya 'evet' oyu veriyoruz." dedi. Muhalefet, kreditörlerin sunduğu pakete 'hayır' oyu verilmesinin, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ndeki varlığını tehlikeye atacağını, 'evet' kararını ise batmakta olan ekonomiyi kurtarabileceğini savunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.