Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palandöken, “Üretimin Artırılması İçin Esnaf Desteklenmeli”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimin artırılması ve ülkenin sağlık büyümesi için esnafın desteklenmesini istedi. Yatırım ve girişimci sayısının artırılması gerektiğini ifade...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, üretimin artırılması ve ülkenin sağlık büyümesi için esnafın desteklenmesini istedi. Yatırım ve girişimci sayısının artırılması gerektiğini ifade eden Palandöken, “Esnaf ve sanatkar için geniş kapsamlı teşvik programı açıklanmalı. Küçük işletmeler büyüklerin fidanlığıdır. Esnafın yatırım yapması, tezgahını büyütebilmesi için krediye rahat ulaşmalı, sicil affı çıkarılmalıdır. Esnaf ve sanatkarımıza yönelik kredi plasmanı artırılmalıdır. Yatırım yapıldıktan sonra işletmede çalışacak ve devamlılığını sağlayacak çıraklık ve kalfalık destekleri hayata geçirilmelidir” dedi.
VERGİSİ, PRİMİ DERKEN ESNAF TÜKENİYOR
Esnaf ve sanatkarın üretim yaparken, hizmet sunarken girdi fiyatlarındaki artıştan dolayı zor durumda kaldığını belirten TESK Genel Başkanı Palandöken, “Ülkemizde 2 milyondan fazla esnafımız ve sanatkarımız kendi yağıyla kavrularak devletine yük olmadan evin geçimini sağlamaya çalışıyor. Fakat vergisi, primi, faturası derken elinde avucunda bir şey kalmıyor. En pahalı su, elektrik ve akaryakıtı kullanan esnafımızın. Bu girdilerinde indirime gidilerek ucuz akaryakıt ve ucuz elektrik - su tarifeleri uygulanmalıdır. Basit usulde vergilendirilen 750 bin esnaf için sağlanan Gelir Vergisi muafiyetinin diğer esnaf ve sanatkarımıza da yaygınlaştırılmasını bekliyoruz” diye konuştu.
“ESKİYEN ARAÇLARI YENİLEYELİM”
Geçen yıl seçimlerden önce şoför esnafına araçlarını yenilemesi için destek verileceği müjdesinin biran önce hayata geçirilmesini isteyen Palandöken, “Taşımacı ve şoför esnafımız eskiyen, yedek parça maliyetleri artan, çevreye zarar veren araçlarını yenilemek için hükümetimizin karar almasını bekliyor. Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünü ÖTV’siz değiştirmesiyle otomotiv sektörü de canlanacaktır. Üretim artışı, istihdam artışı devletimizin gelirlerini artıracak bir zararı olmayacaktır” ifadesini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.