Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palandöken: “Türk Dizileri 80’e Yakın Ülkede İzleniyor”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son yıllarda ülkemizde çekilen ve yurtdışından da izlenen veya dışarıya satılan film ve dizilerin birer kültür elçisi olduğunu belirtti.Son yıllarda...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2015 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, son yıllarda ülkemizde çekilen ve yurtdışından da izlenen veya dışarıya satılan film ve dizilerin birer kültür elçisi olduğunu belirtti.
Son yıllarda ülkemizde çekilen ve yurtdışından da izlenen veya dışarıya satılan film ve dizilerin birer kültür elçisi olduğunu belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Türk dizilerinin Orta Doğu’dan Orta Asya’ya Kuzey Afrika’dan Doğu Avrupa’ya kadar 80’e yakın ülkede 400 milyondan fazla bir izleyiciye ulaşması ülkemiz için bir avantajdır. Yurtdışında büyük beğeni ile izlenen dizilerimizde özellikle ülkemiz sanatkarları tarafından üretilen bakır ve gümüş işlemeler, mücevherat, moda, hazır giyim ve mobilya sektöründen ünlü yerli markalarımız ile turizm bölgelerimizin tanıtımına ağırlık verilmelidir. Buna paralel olarak Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığımız da tanıtım yapan dizi ve filmlere destek vererek o ülkelerde ayrıca reklamasyon çalışmaları yapılmalıdır” dedi.
“YERLİ ÜRETİM DİZİLERLE İHRAÇ EDİLMELİ”
Yurt dışına ihraç edilen dizi filmlerde başta mobilya, bakır ve gümüş işleme, mücevher ve hazır giyim sektöründe üretilen yerli ürünlerin kullanılmasına çok özel önem verilerek, desteklenmesini isteyen Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Dizi film ihraç ettiğimiz ülke sayısı 80’e yaklaştı. Son 10 yılda yurtdışına ihraç edilen dizi filmlerden elde edilen gelirler 35 kat artarak yıllık ortalama 350 milyon dolara çıktı. İhracat rakamlarının yükselmesi için yerli üretimin artması ve talep görmesi gerekmektedir. Hazır giyimin 16 milyar 957 milyon, mücevheratın 3 milyar 201 milyon ve mobilya sektörümüzün 4 milyar 160 milyon dolar olan ihracat rakamlarının artırılması için başta mobilya sektörü olmak üzere giyim ve takılarımız bu dizilerde ön plana çıkarılmalıdır. Firmalarımız dizilerin satıldığı ve izlendiği ülkelerde devlet destekli tanıtım yapabilmeli. Ayrıca doğal güzelliklerimize ve gözde turizm bölgelerimizin tanıtımı turizm gelirlerimizin artmasına katkı sağlayacaktır. Kostümlerin, yerli tasarım ve üretim olmasına dikkat edilerek vurgulanması da yine en önemli sektörlerimizden tekstil alanında olumlu etkileri olacaktır. Kayısı, kuru üzüm, incir, fındık gibi ülkemize ait tarımsal ürünlerimiz de unutulmamalıdır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.