Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palandöken: “Hükümetimiz zorunlu trafik sigortasına el atmalı”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari araçlarını yenileyecek esnaf için ÖTV’nin sıfırlanmasını çok olumlu bulduklarını belirtti. Ancak fiyatı inmeyen zorunlu trafik sigortası primlerinin...

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ticari araçlarını yenileyecek esnaf için ÖTV’nin sıfırlanmasını çok olumlu bulduklarını belirtti. Ancak fiyatı inmeyen zorunlu trafik sigortası primlerinin şoför esnafını olumsuz etkilemeye devam ettiğini kaydeden Palandöken, “Trafik primleri hala çok yüksek. Nisan 2016 ayında kabul edilen yeni düzenlemenin ardından hiçbir sigorta şirketi yeni fiyat ilan etmedi. Sigorta şirketlerinin zarar ettiklerini söyledikleri maddelerde iyileştirme yapılmasına rağmen poliçe fiyatlarında bir indirim görülmedi.Hatta prim artışları devam ediyor. Yetkililerimizin sigorta şirketlerine yaptığı uyarıları takip ediyoruz” dedi.
Trafik sigortasında bölgesel olarak aynı primin ödenmesinde haksızlık olduğunu söyleyen Palandöken, “Aslında zorunlu trafik sigortaları her ile göre ayrı olmalı veya Büyükşehirler ile metropol şehirler ve küçük şehirler arasında mutlaka bir fark olmalı. Hatta araç bazında bile ayrı prim belirlenmesinde fayda vardır. Ankara ile 150 kilometre uzaklıktaki ilçesi Şereflikoçhisar’daki taksicinin aynı primi ödemesi beklenemez ya da İstanbul’daki bir taksici ile Şile’deki bir taksici aynı parayı kazanamaz. İzmir’deki minibüsçü ile Kars’taki minibüsçünün aynı primi ödemesi büyük bir adaletsizlik olur. Şoför esnafı için adil bir yol bulunması gerekiyor. Yetkililerimizden araç bazında ve bölgesel olarak taban/tavan prim fiyatı belirlemesini istiyoruz” diye konuştu.
Sigorta şirketlerinin zarar ettiklerini söyledikleri maddelerde iyileştirme yapılmasına rağmen poliçe fiyatlarında bir indirim görülmediğini vurgulayan Bendevi Palandöken, “Trafik sigortası yaptırmadan karayoluna çıkmak suç. Ülkemizde 21 milyona yakın taşıt var ve bunların yüzde 10’u ticari araç. Ticari araçlar sigorta primlerinin çoğunu ödeyen kesimdir. Sigorta yükü ticarinin sırtına binmiş. Ama özel araçlarda yüksek primlerden olumsuz etkilendi. Hatta 4 bin liralık aracınız garajda dursa bile bin 100 TL prim ödüyorsunuz ya da 40 bin liralık kamyonunuza 14 bin TL prim yazıyorlar. Zorunlu sigorta primlerinin 3-4 yıllık tutarları aracınızın değerinden fazla tutuyor. Bu nasıl bir sistem, bu nasıl hesaplama?” diye belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.