Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palandöken: “Herkes işini yapsın”

Kamu Kurumları Ve Yerel Yönetimlerin Artık Esnaf Ve Sanatkarların İşini Yapmaması Gerektiğini Belirten Türkiye Esnaf Ve Sanatkarları Konfederasyonu (tesk) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “kamu Kurumları Ve Mahalli İdareler Esnaflığa Soyundu. Bakın Ne Güzel Atasözlerimiz Var. Kendi İşinde Başarılı Olamayanlar Başkalarının İşlerine El Atıyor, Oysa Herkes Bildiği İşi Yapsın” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2016 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2016 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Palandöken: “Herkes işini yapsın”
Kamu kurumları ve yerel yönetimlerin artık esnaf ve sanatkarların işini yapmaması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Kamu kurumları ve mahalli idareler esnaflığa soyundu. Bakın ne güzel atasözlerimiz var. Kendi işinde başarılı olamayanlar başkalarının işlerine el atıyor, oysa herkes bildiği işi yapsın” dedi.
Bendevi Palandöken konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Esnaf ve sanatkarımız ülke ekonomisinin can damarlarıdır. Mahalli idareler fırıncı oldu ekmek satıyor, kamunun misafirhaneleri otel, salonları ise düğünevi oldu. Pek çok yerde herkese açık market işletiyorlar. Taksicimizin işini engelleyen adli servisler, sosyete pazar servislerinin ardından bankalar altın alım-satımı yaparak kuyumculuk sektörüne darbe vurdular. Binlerce esnaf bu tür karar ve uygulamalardan etkilenerek dükkanlarını kapattı. Buna bir dur demenin zamanı geldi. Bırakın işi erbabı yapsın” diye konuştu.
Ülkemizde yaklaşık 2 milyon esnaf ve sanatkarın kamunun yanlış uygulamalarından zarar gördüğünü ifade eden TESK Genel Başkanı Palandöken, “Esnafa bir bir darbe vurulmaya çalışılıyor. Acele tedbir alınarak haksız rekabetin önüne geçilmeli. Ya da esnafa da rekabet edebilecek eşit şartlar sağlansın. Esnaf ve sanatkarın olmadığı yerde kültür ve yaşam olmaz. Esnaf ülkenin çimentosudur. Bu çimento olmaz ise bina ayakta duramaz. Biran önce binanın ayakta durması ve yapının bozulmaması için önlemler alınmalı ve herkes kendi işini yapmalıdır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.