Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Palandöken: “Borç yapılandırılması fırsatından herkes yararlanmalı”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen Borç Yapılandırılması Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken,...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 11:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul edilen Borç Yapılandırılması Kanunu hakkında açıklamalarda bulundu.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Meclis’te kabul edilen Borç Yapılandırması Kanunu’na talepleri doğrultusunda esnafın aidat borçlarının eklendiğini ifade ederek, “Borç yapılandırması ile esnaf da kazanacak devlet de. Yapılandırma ekonomiyi canlandıracak. Esnafından çiftçisine, şoföründen öğrencisine devlete borcu olan herkes borcundan kurtulacak. Bu fırsat iyi değerlendirilmeli” dedi.
Palandöken, “TBMM Genel Kurulu’nda yapılandırmanın kapsamı genişletilerek kabul edildi. Esnafımız için can suyu olacak büyük bir fırsat. Kabul edilen kanuna göre esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara olan aidat borçları ile odaların birlik ve üyesi oldukları federasyonlara, birlik ve federasyonların konfederasyona olan katılma payı borç asıllarının ödenmemiş kısmının birinci taksiti bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar, kalanı aylık dönemler hâlinde ve azami toplam altı eşit taksitte ödenmesi hâlinde bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilecek” diye konuştu.
“300 milyarlık borç yapılanacak”
Herkesi ilgilendiren geniş bir borç yapılandırmasının ekonomiye olumlu katkı sunacağını ifade eden Bendevi Palandöken, “Belediyelerin su alacaklarından trafik cezalarına, HGS ücretlerinden öğrenci harçlarına kadar devlete olan borçların tamamına yakını yeniden yapılandırılıyor. Vergi ve prim borçlarına sonradan eklenenlerle birlikte yaklaşık 300 milyar liralık borç yapılandırılacak. Ekonomiye olumlu ivme kazandıracak” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.