Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgür Tavukların Yumurtaları Kapışılıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde organik tavuk yumurtaları büyük rağbet görüyor.Türkiye genelinde yaşanılan kuş gribi vakalarının ardından organik tavuk ürünlerine talip arttı. Ayvalık’ta Tostçular Çarşısı girişinde seyyar tezgahında...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özgür Tavukların Yumurtaları Kapışılıyor
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde organik tavuk yumurtaları büyük rağbet görüyor.
Türkiye genelinde yaşanılan kuş gribi vakalarının ardından organik tavuk ürünlerine talip arttı. Ayvalık’ta Tostçular Çarşısı girişinde seyyar tezgahında "özgür gezen tavuk yumurtası" satan 69 yaşındaki Hasan Özkaraman, yumurtaları zeytinlik arazisinde serbestçe gezen tavuklarından elde ettiğini kaydederek, “Bizim yumurtalarımız son derece sağlıklı ve organiktir. Zira tavuk sanayinde hızlı üretimden dolayı birçok tavuk ve türevlerinin hormon ilaçlarıyla geliştirildiği iddia ediliyor. Biz tamamen doğal yetiştirdiğimiz tavuklarımızı zeytinliklerin arasına salarak doğal yollarla beslenmelerine imkan veriyoruz. Organik yumurtaları her gün müşterilerimize taze olarak sunuyoruz” dedi.
Organik yumurtada da dikkat edilmesi gereken hususlar olduğuna işaret eden Özkaraman, “Mesela bazı köylüler günlük topladıkları yumurtaları poşetleyerek bekletiyorr. Bu sıcak havalarda bu yumurtaların bozulma riski ortaya çıkabiliyor. Bu yüzden de biz yumurtanın aynı gün satılıp kısa sürede tüketilmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz bugün yumurtlayan tavuğun kuluçkasından aldığımız yumurtaları, en geç bir gün sonra satıyoruz” diye konuştu.
Özkaraman, yumurtaları 0.75 kuruşa satıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.