Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel) - Turizmdeki Kriz Çeşme’yi Teğet Geçti,

Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksekol, Rusya ve Almanya krizinin Çeşme turizmini etkilemediği söyledi. Hollanda ve Polonya’dan gelen turist sayısının arttığını belirten Yüksekol, otellerdeki doluluk oranının...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel) - Turizmdeki Kriz Çeşme’yi Teğet Geçti,
Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksekol, Rusya ve Almanya krizinin Çeşme turizmini etkilemediği söyledi. Hollanda ve Polonya’dan gelen turist sayısının arttığını belirten Yüksekol, otellerdeki doluluk oranının da yüzde 100’ü yakaladığını belirtti.
Bazı ülkelerle yaşanan siyasi kriz ve terör olayları etkisiyle Türkiye’ye gelen turist sayısında azalma görülse de turizm başkentlerinden Çeşme bu durumdan etkilenmedi. Çeşme’deki otellerin doluluk oranının şimdiden yüzde 80’e ulaştığını belirten Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkan Yardımcısı Mustafa Yüksekol, temmuz ve ağustos ayında oranın yüzde 100’e ulaşacağını ifade etti.
BAYRAMDA BOŞ YER YOK
Ramazan ayının ilk haftalarında durgunluk olduğunu ancak ikinci hafta itibariyle canlılık yaşanmaya başladığını belirten Mustafa Yüksekol, “Doluluk oranlarımız biraz daha yukarılara çıkıyor. Bayramda zaten hiçbir sıkıntımız yok. Bütün otellerimiz yüzde 100 doluluk oranlarını yakalıyor. Çeşme her zaman ki gibi misafirlerini bekliyor. İnşallah çok güzel bir bayram geçireceğiz. Doluluk oranlarımız çok güzel. Çeşmemiz popülariterliğini her zaman yüksek tutuyor. Müşteri bulma konusunda hiçbir kaygımız yok. Çok güvenlikli bir yer burası, üç tarafı deniz. Bu yüzden de doluluk oranlarımız çok yüksek” dedi.
“RUSYA VE ALMANYA KRİZİ ÇEŞME’Yİ ETKİLEMEDİ”
Şu an doluluk oranının yüzde 80’lerde olduğunu kaydeden ÇEŞTOB Başkan Yardımcısı Yüksekol, bu oranın Temmuz ve Ağustos aylarında yüzde 100’e ulaşacağını ve kesinlikle düşüş beklemediklerini ifade etti.
Müşteri potansiyelinin çoğunlukla yerli turistten oluştuğunu ve rakamların bu yüzden de çok fazla etkilenmediğini belirten Yüksekol, yabancı turistle sayısında geçen yıla göre bir azalma olduğunu söyledi. Yüksekol, “Geçmiş aylarda yaşanan Rusya ve Almanya krizi Çeşme bölgemizi çok fazla etkilemedi. Bizim Rus ve Alman tur operatörleriyle çok fazla bağlantımız olmadığı için genelde yerli turistimiz var. Bu yüzden de hiçbir sıkıntımız yok aynı şekilde yüzde 100 doluluk oranlarını yakalayacağız” diye konuştu.
HOLANDA VE POLONYA’DAN TURİST SAYISI ARTTI
Alman ve İngiliz turist sayısının 4-5 yıl öncesinden düştüğünün altını çizen Yüksekol, şunları söyledi:
“İngiliz ve Almanlar daha fazlaydı şimdi onlarda biraz düşüklük oldu. Rus turist bizde çok az. Yakın zamanda Hollanda ve Polonya’dan misafirler artmış vaziyette. Fakat bizim genel anlamda geçmiş yıllara nazaran yabancı turistimiz yukarı çıkmıyor, birazcık geriye gidiyor. Ancak yerli müşterimiz de hiçbir sıkıntımız yok aynen devam.”
ÇEŞME’DE 10 AY TURİZM
Çeşme’nin sadece 3 ay değil 10 ay turizmden pay alması için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Mustafa Yüksekol, “Önümüzdeki 2 sene içerisinde Türkiye’nin en donanımlı termal tedavi merkezini hazırlıyoruz. Bu Çeşme’de biraz daha ivmeyi yukarıya çekecek. Yaklaşık 3-4 bin kişinin aynı anda tedavi görebilecek, misafirlerimizin çoğu yurt dışından gelecek ve yurt dışı partnerlerle bunu yapacağız. Bu birlikteliğimiz bizim 2-3 aya sıkışmış olan turizmimizi kış aylarına da aktaracak. Kış aylarında da müşterilerimiz daim olacak. Bununla ilgili yurt dışındaki operatörlerimiz bizlere destek olacaklardır” ifadelerini kullandı.
“YABANCI MÜŞTERİ SAYIMIZ ARTACAK”
Bununla birlikte Çeşme’nin potansiyelinin artacağını kaydeden Yüksekol, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Potansiyelimizin çoğu yerli turistken önümüzdeki 2 sene içerisinde yabancı müşteri sayımız da artacak. Almanya, Finlandiya, İskandinav ülkeleri ağırlıkta olmak üzere onlarla yapacağımız bağlantılarla otellerimizde doluluk oranları da sadece 2-3 ay değil 8-9 aya hatta belki 10 aya kadar çıkacak. Bununla ilgili büyük çabalarımız var. Halihazırda devam eden çalışmalarımız çok iyi gidiyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.