Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Türkiye’nin örnek projesinde daire satışları başladı

Türkiye’nin en büyük ve örnek gösterilen kentsel dönüşüm merkezlerinden Osmangazi ilçesine bağlı Soğanlı’daki ilk etapta daireler satılmaya başlandı. 4 etapta dönüşüm yapıldığını belirten Başkan Mustafa Dündar, çalışmaların...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2016 11:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2016 11:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Türkiye’nin örnek projesinde daire satışları başladı
Türkiye’nin en büyük ve örnek gösterilen kentsel dönüşüm merkezlerinden Osmangazi ilçesine bağlı Soğanlı’daki ilk etapta daireler satılmaya başlandı. 4 etapta dönüşüm yapıldığını belirten Başkan Mustafa Dündar, çalışmaların sona geldiği ilk etapta müteahhitlere daire satış izni verdiklerini açıkladı.
Osmangazi’deki kentsel dönüşümü Soğanlı bölgesinden başlatan Osmangazi Belediyesi, çalışmalarına dur durak bilmeden devam ediyor. 4 etap halinde başlanan kentsel dönüşümde ilk etap daireleri bitmek üzere. Toplam 4 etapta yapılan kentsel dönüşüm projesiyle bin 744 daireden 717 tanesi kamuya kalacak. Bu 717 daireye 7 hektarlık riskli bölgedeki vatandaşlar yerleştirilerek Osmangazi bölgesinde yıkıma başlanacak.
Kentsel dönüşümün yapıldığı inşaat alanını gezerek gazetecilere yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Soğanlı kentsel alanında 4 etap halinde burada inşaatlar devam ediyor. Birinci etabın inşaatları önce başladığı için şu an son aşamaya gelindi. Burada yapılan çalışmayla müteahhide satılma yetkisi verildi. 223 daire var. 223 daire ile ilgili yapılan inşaat oranına göre müteahhit satma yetkisini alarak satışa başlayacak. Bundan sonra ikinci etaptaki çalışmalara geçecek. Bununla birlikte toplam 4 etap üzerinde bin 744 tane daire var. Ticarethaneler hariç 717 tane daire kamuya kalıyor. Diğer kısım 7 hektarlık riski bölgeye yönelik çalışmalarımız başlayacak. O bölgedeki çalışmalarda hedefimiz, rezerv alanın oluşmasıyla riskli alana geçerek, domino taşı etkisiyle bölgenin tamamının dönüşümüne katkı sağlamak” dedi.
"Bu projede Cumhurbaşkanımızın tavsiyesine uyduk"
Kentsel dönüşümün yapıldığı alanın Bursa’nın merkezi olduğunu ifade eden Dündar, “Çevre yolu hemen yanımızda. Nilüfer vadisi burada, Botanik Park yanı başımızda. Jeotermal alan üst tarafımızda. Biraz daha yukarı çıktığımızda Merinos Kongre ve Kültür Merkezi var. Burası gelişime açık bir bölge. Burasını özel olarak seçtik. Burada yapılacak olan çalışmayla hedefimiz bölgenin tamamının dönüşüme girmiş olması. Bunun olumlu etkilerini görmekteyiz. Bu örnek proje hedef olarak diğer bölgelere yansıyacak. Bu projeyle birlikte diğer bölgelerin dönüşümüne katkı sağlamayı arzu ediyoruz. Biz bunu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Binalar yükseldi. Çalışmalar 4 etap halinde devam ediyor. Burası çok ideal. İki emsalin olduğu proje. Cumhurbaşkanımızın zemin artı 5 kat tavsiyesi üzerine bu şekilde bir çalışma yürütülüyor. Tam emsal blok kullanılmıyor desek yanlış olmaz. O bakımdan ideal bir proje oluyor. Göze hoş gelecek fazla yüksek olmayan bir yapılaşma var. Sağlamlık açısından da binaların zemin sağlamlaştırılması yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütülen Türkiye’de çok önemli bir proje. Bu hem bakanlığın, hem belediyenin ciddi bir projesi. Hem sağlamlık, hem de lokasyon itibariyle bizlerin çok ciddi takip ettiği, kaliteli, yaşanabilir konutlar ortaya çıkacak” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.