Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Taşıt Ve Tüketici Kredisi Düşerse, İkinci El Otomobil Satışları Da Artar

Merkez Bankası Başkanı’nın değişimi ve faizlerdeki indirim beklentisini bekleyen sektörler arasında otomotiv sektörü de bulunuyor. Sıfır kilometre otomobil satıcılarının yanısıra ikinci el alım satanlar da tüketici ve taşıt kredi faizlerinin...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Taşıt Ve Tüketici Kredisi Düşerse, İkinci El Otomobil Satışları Da Artar
Merkez Bankası Başkanı’nın değişimi ve faizlerdeki indirim beklentisini bekleyen sektörler arasında otomotiv sektörü de bulunuyor. Sıfır kilometre otomobil satıcılarının yanısıra ikinci el alım satanlar da tüketici ve taşıt kredi faizlerinin düşmesini bekliyor. Oto Pazarları’nda alım ve satım yapanlara göre, faizlerin 1,30’ların üzerinde olması ikinci el satışları da etkiliyor.
Artan faizler ve yüksek sigorta fiyatları ikinci el piyasasını etkiliyor. Bursa’da ikinci el oto pazarında durgunluk yaşanıyor. Tüketici ve taşıt kredi faizlerinin ve sigorta fiyatlarının yükselmesi satıcı ile alıcıları endişelendiriyor. İkinci el otomobil pazarında satış yapan Emrah Karataş, “İkinci el otomobil satışları bu aralar durgun. Aslında yaz mevsimi biraz daha hızlı olması gerekirdi. Taşıt kredisi faizlerinin artması satışları düşürdü. Her çeşit araç mevcut. Şu an 10 bin liralık arabaları bile satamıyoruz. Piyasa durgun. Nakit kimsede yok. Kredi faizleri artınca satışlar kesildi. Tabi satışların durmasında sigorta fiyatlarının yükselmesi de etkili oldu. Sigorta fiyatları da büyük oranda arttı. Krediyle araç almaya kalkan vatandaş, bir araç parası kadar ekstra para vermiş oluyor, bu da satışları etkiliyor” dedi.
İkinci el otomobil pazarına araç almak için gelen Yasin Kutlucan, “Pazara araç almak için geldim. Aracı krediyle almayı düşünüyordum. Fakat kredi faizleri çok yüksek. 10 bin liralık bir araç için 15 bin lira para ayırmamız gerekiyor. O bakımdan alamıyoruz. Bakmakla yetiniyoruz. Sigorta fiyatları da çok yüksek, ne yapacağımızı bilemiyorum” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.