Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: “OSB’lerde 100 bine yakın çalışanımız olacak”

Sakarya Ticaret Ve Sanayi Odası (satso) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul İstihdam İle İlgili Yaptığı Açıklamada, “osb’lerde 100 Bine Yakın Çalişanimiz Olacak” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 11:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: “OSB’lerde 100 bine yakın çalışanımız olacak”
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul istihdam ile ilgili yaptığı açıklamada, “OSB’lerde 100 bine yakın çalışanımız olacak” dedi.
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın istihdam geleceği ve yerli otomobil hakkında açıklamalarda bulundu. Kösemusul, “Sakarya’mız hedefleri olan önemli bir şehrimizdir. Bu şehirde biz tertipli, düzenli büyümeyi hedeflerimiz içine aldık. Bu hedeflerimizin içinde en önemlisi organize sanayi bölgeleriydi. Şuan 5. Organize Sanayi Bölgemize (OSB) tüm hızıyla yatırımlarımız devam ediyor. Önümüzdeki 2023 hedeflerimizde tertipli, düzenli, katma değeri yüksek nitelikli istihdam ve nitelikli ürün yapabilme adına bu hedefler çerçevesinde bizde aynı vizyonda Sakarya olarak birlik ve beraberliği sağlamak adına, Sakarya’mızın değerlerine de önem verecek şekilde çalışmalarımız gayretle devam ediyor. Şuan 5. OSB faaliyete geçti. Bundan sonra tamamlamaya çalıştığımız 4 tane daha OSB’miz var. Bunları da en kısa zamanda aynı vizyon çerçevesinde devam edeceğiz. Bu hareketler ülkemizin önünü açacak önemli çalışmalardır” dedi.
Yaklaşık 100 bine yakın OSB’de çalışanımız olacak
OSB’lerinde yaklaşık 100 bine yakın çalışan olacaklarını söyleyen Başkan Mahmut Kösemusul, “Sakarya’nın istihdamı inşallah önümüzdeki orta vade de yeni kuracağımız OSB’lerinde 70-75 bin istihdam olacak. Sanayide çalışan istihdam sayımız şuan 20 bin civarındadır. OSB’de yaklaşık 100 bine yakın çalışanımız olacak. Bu şehrimize göçü getirecek. Sakarya çok önemli bir vilayet. İstanbul ve Ankara arasında kendini muhafaza eden ve sıradan bir il değil. Bizim burada tarım ve turizm değerleri olan çok önemli bir ilimizdir. Biz burada sektörlere ev sahipliği yapıyoruz. Hem çevremizi koruyacak hem nitelikli istihdam barındıracak sektörler şehrimizin kent havasında gelişmesini çalışmaların içinde bulunuyoruz” diye konuştu.
"Yerli otomobilin Sakarya’da üretilmesini istiyoruz"
Yerli otomobilin Sakarya’da üretilmesini çok istediklerini belirten Kösemusul, “Yerli otomobil bizim için çok önemli. Sakarya’ya baktığımız zaman çok milli değerleri olan önemli bir ildir. Milli değerleri çıkaran bir il değil, milli trenini yapmaya çalışan, milli tankını üreten ve yerli otomobile talip olan talip olurken de bu parametreleri cevap verebilecek olan bir ildir. Yan sanayisi, işçisi, limanı ve limanlara olan yakınlığı önemli bir ildir. Biz de yerli otomobilin Sakarya’da üretilmesini istiyoruz. Bizler sadece yerli otomobil için değil değer verdiğimiz tüm yatırımcılar ev sahipliği yapmak istiyoruz. Böyle bir milli değere ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.