Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Paskalya Ve Nevruz Tatili Turizmi Hareketlendirdi

Paskalya ve Nevruz Bayramı nedeniyle rotasını Türkiye’ye çeviren İranlı ve Avrupalı turistler Marmaris’te tatilin keyfini çıkarıyor. Nevruz bayramı nedeniyle ilçeye ilk defa bin kişilik İranlı turist kafilesinin gelmesi turizmcileri sevindirdi....

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 09:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 09:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Paskalya Ve Nevruz Tatili Turizmi Hareketlendirdi
Paskalya ve Nevruz Bayramı nedeniyle rotasını Türkiye’ye çeviren İranlı ve Avrupalı turistler Marmaris’te tatilin keyfini çıkarıyor. Nevruz bayramı nedeniyle ilçeye ilk defa bin kişilik İranlı turist kafilesinin gelmesi turizmcileri sevindirdi. Paskalya tatili nedeniyle Dalaman Havalimanı’na uçuş düzenleyen turizm acenteleri kente 600 İngiliz turist gelmesini sağladı.
Hristiyanların en önemli bayramı olarak kabul edilen ve İsa’nın çarmıha gerildikten sonra 3’üncü günde dirilişini simgeleyen Paskalya Bayramı nedeniyle Marmaris’e gelen Avrupalı turist sayısında geçen yıla göre artış yaşandı. Paskalya tatiline, Nevruz bayramı için ilçeye gelen bin kişilik İran turist kafilesi de eklenince hareketlilik yaşandığı görüldü.
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölge Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ yaptığı açıklamada, Marmaris’te paskalya ve nevruz tatili nedeniyle ilk defa bu kadar yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Yaklaşık bin kişilik İranlı turist kafilesinin ilçeyi ziyarete ettiğine değinen Özbozdağ, 600 İngiliz turistinde paskalya tatilini geçirmek üzere geçen hafta ve dün ilçeye giriş yaptığını kaydetti. Geçen yıl uçak seferi olmaması dolayısıyla paskalya tatiline gelen İngiliz turist sayısının az olduğuna dikkat çeken İsmail Özbozdağ, 2016 yılında bu anlamda bir pozitiflik yaşandığını belirtti.
İRANLI TURİSTLER NEVRUZ İÇİN GELDİ
İsmail Özbozdağ, ilçeye ilk defa Nevruz bayramı dolayısıyla bin kişi civarında İranlı turist geldiğini belirtti. Nevruz ve Paskalya tatili için İranlı ve İngiliz turistlerin bölgeyi tercih etmesinin memnuniyet verici olduğuna değinen Özbozdağ,özellikle Avrupalı turistlerin tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye’yi tercih etmeye devam etmesinin turizm sezonu için umut verici olduğunu vurguladı.
İranlı turistleri getiren acente yetkilisi Ahmet Atar ise Marmaris’in havası, denizi ve doğasıyla mükemmel bir tatil yöresi olduğunu söyledi. Nevruz için bölgeye ilk defa gelen İranlıların tatilden oldukça memnun kaldığını ifade eden Atar, bundan sonra Marmaris’i daha çok İranlı turistin ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.
Martı Otel İşletmeleri A.Ş’nin operasyon müdürü Mesut Çetin, senelerdir paskalya ve nevruz tatilinde otellerinde oda sayısının 30’u geçmediğini ancak bu sene yaşanan artışla bu sayının 240 odaya kadar çıktığını vurguladı. Nevruz bayramı günü otelde canlı müzik ve ateş yakılarak çeşitli aktiviteler düzenlendiğini kaydeden Çetin, İranlı turistlerin farklı bir nevruz tatili yaşadığını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.