Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Hava-iş, THY İle Anlaştı

Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında yürütülen 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bitti. İki taraf arasında yürütülen görüşmeler karşılıklı olarak imzaya kaldı.İşçilerin maaş zam oranlarında anlaşan Türk...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Hava Yolları ile Hava-İş Sendikası arasında yürütülen 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bitti. İki taraf arasında yürütülen görüşmeler karşılıklı olarak imzaya kaldı.
İşçilerin maaş zam oranlarında anlaşan Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, arasındaki son görüşme olumlu geçti.
Toplantılar sonunda çalışanlara “Temettü” verilmesi konusunda anlaşan Aycı ve Tatlıbal, uzun süredir sıkıntılara neden olan uçucu personelin otel nöbetlerini de çözdü. İmzaların bugün atılması beklenirken, iki tarafın da görüşmelerde olumlu tavır sergilemesi TİS görüşmelerinin kısa sürede anlaşma ile bitmesini sağladı.
THY TARİHİNİN EN İYİ TİS ANLAŞMASI
Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, Türk Hava Yolları ile Hava-İş sendikası arasında yürütülen 25. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin çok iyi şartlarla tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın işçinin yanında tavır aldığını ve hem şirketin hem de çalışanların yararına bir TİS imzalanacağını söyledi.
ÇALIŞANA TEMETTÜ
Daha önceki dönemlerde sadece müdür ve üstündeki yöneticilere verilen temettü payları ödemelerini masaya yatıran Aycı ve Tatlıbal, bu konuda da anlaşarak çalışanlara da temettü verilmesi konusunda el sıkıştı. Ayrıca çalışanların sıkıntı yaşadığı bir çok konuda, çalışma şartları fazla mesailer ve özellikle uçucu personelin otel nöbetlerinin iyileştirilmesi ile tüm sorunların çözümünde anlaşmaya varıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.