Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Gönen Kaplıcaları tesisleri kiraya verilecek

Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, Gönen Kaplıcaları'nın Özelleştirilmesinin Söz Konusu Olmadığını, Ancak İşletme Bünyesindeki Tesislerin Kiralaya Verilebileceğini Belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2016 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2016 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel haber) Gönen Kaplıcaları tesisleri kiraya verilecek
Balıkesir’in Gönen ilçesinde Gönen Kaplıcaları bünyesindeki tesisler kiraya verilecek.
Gönen Kaplıcaları bünyesindeki tesisleri kiraya verme yetkisini alan Gönen Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yaptığı açıklamada Gönen Kaplıcaları’nın özelleştirilmesinin söz konusu olmadığını, ancak işletme bünyesindeki tesislerin kiralaya verilebileceğini belirtti. Başkan Yakar, “Mineral bakımından dünyanın en kaliteli sıcak suyuna sahibiz. Elimizdeki cevherin farkındayız, ancak günümüz koşullarında özel sektör ile rekabet gücümüz azaldı. Kamunun özel sektör ile mücadele edebilmesi zor, rekabet şansı zayıf. Biz, termal turizmde Türkiye’nin en önemli merkezi olmak istiyorsak özel sektöre yönelmemiz kaçınılmaz. Gönen, sahip olduğu sıcak suyun kalitesi ile Türkiye’nin bir numaralı SPA merkezi olur” dedi.
Gönen Kaplıcaları bünyesindeki tesislere talebin olduğunu doğrulayan Yakar, işletme bünyesindeki tesislerin kiraya verme koşullarını ise, “Kaplıca genel kurulunda işletme bünyesindeki tesisleri kiraya verme yetkisini ortaklarımızdan almıştık. Sıcak suyun kontrolü Gönen Belediyesi’nde kalma şartıyla ilçemize turizme yönelik yatırımlar yapacağını taahhüt eden firmaya kaplıcalar işletmesi bünyesindeki tesisleri de kiralayıp, belediye olarak turizmden çekiliriz” diyerek açıkladı.
Gönen Çayı’ndaki aşırı kirliliğin termal turizmi baltaladığının da altını çizen Yakar, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Sıcak suyu gibi Gönen’in sahip olduğu en büyük değerlerden bir tanesi de kentin içinden geçen akarsuyu. Bu açıdan çok şanslıyız. Kirliliğiyle gündemden düşmeyen Gönen Çayı, 2017 Mayıs ayında tertemiz akacak. 19 milyon TL’lik Gönen şehir arıtmasının kaba inşaatı Ocak ayında tamamlanıyor. Mayıs ayında da faaliyete geçecek. İlçe sınırları içinde bulunan tüm sanayi kuruluşları şehir arıtmasına bağlanacak. Kontrolsüz deşarjın önüne geçilmesiyle birlikte diğer önemli değerimiz ilçemize kıymet katacak. 132 dönümlük alana uygulanacak kentsel dönüşüm projesi için de TOKİ, özel bir firmayla birlikte proje çalışmasını başlattı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.