Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Bahar Geldi, İkinci El Otomobil Satışları Arttı

Havaların ısınmasıyla beraber durgun olan ikinci el otomobil sektörü hareketlendi.Trafikte giderek artan kadın sürücülerin otomatik vitesli otomobil satışlarında ciddi artışa sebep olduğunu söyleyen Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Bahar Geldi, İkinci El Otomobil Satışları Arttı
Havaların ısınmasıyla beraber durgun olan ikinci el otomobil sektörü hareketlendi.
Trafikte giderek artan kadın sürücülerin otomatik vitesli otomobil satışlarında ciddi artışa sebep olduğunu söyleyen Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, “İkinci el otomobil sektörü havaların ısınmasıyla beraber hareketlenmeye başladı. Geçen yıla nazaran bu sene satışlarda artış var. Havaların güzelleşmesiyle satışların daha da artacağını düşünüyoruz. Araç satışlarında geçen yıla göre yüzde 10’luk bir artış var. Sıfır araçların fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşlar ikinci el otomobillere yöneliyor. Sıfır araç alan vatandaşlar sattıkları zaman ciddi zarar ettiği için ikinci el araç almaya gayret ediyor. Türkiye’de en çok fiyat aralığında satılan araçlar 15 ile 30 bin lira arasındaki araçlar. En çok otomatik vitesli otomobiller satılmakta. Kadın sürücülerin artması otomatik vitesli araç satışlarını artırdı” dedi.
İkinci el otomobil satışında en büyük sıkıntının bu işi herkesin yapması olduğunu ifade eden Yanık, “Başı boş bir piyasa. oto kontrol yok. Sanal ortamda ve araç pazarlarında yapılan satışlar bizi mağdur ediyor. Bu işi ehli olmayan kişilerin yapması sıkıntılı. Aldığımız araçlarda ciddi anlamda kilometre düşürüldüğünü görmekteyiz. Bunun önüne geçmek için elimizden geldiği kadar gayret sarf ediyoruz. Şu anda İçişleri Bakanlığı ile bu meseleyle ilgili görüşme yapıyoruz. Noter satışlarına beyana dayalı kilometrelerin yazılmasının mecburi hale getirilmesi için mücadele içindeyiz. Oto test merkezlerinin ehil olmayan insanlar tarafından işletilmesi ve kontrol altında olmaması da ayrı bir sıkıntı. Buralardan çıkan eksper raporlarının hep hatalı olması bu sektörde ciddi bir mesele. Bununla ilgili yetkili mercilerle görüşmelerimiz sürüyor. Geçen yıl çıkan torba yasayla ikinci el oto alım satımına çeki düzen verilmesi için Gümrük ve Sanayi Ticaret Bakanlığı’na yetki verildi. Bu konuyla ilgili devamlı bakanlıkla görüşüyoruz. Zannedersem 6. aya doğru ikinci el otomobil sektöründe çeki düzen verilecek. Bir yönetmelik çıkacak” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.