Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özbekistan'ın pamuk rekoltesi 3 milyon 350 bin tonu geçti

Özbekistan'ın bu yılki pamuk rekoltesinin 3 milyon 350 tonun üzerinde gerçekleştiği bildirildi. Dünya pamuk üretiminde altıncı, ihracatında ise ikinci sırada yer alan Özbekistan'da Eylül itibariyle başlayan pamuk toplama çalışmalarında...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özbekistan'ın bu yılki pamuk rekoltesinin 3 milyon 350 tonun üzerinde gerçekleştiği bildirildi.

Dünya pamuk üretiminde altıncı, ihracatında ise ikinci sırada yer alan Özbekistan'da Eylül itibariyle başlayan pamuk toplama çalışmalarında sona gelindi. Makineler ve insan gücüyle yapılan hasat çalışmalarında bu yıl için hedeflenen 3 milyon 350 bin tonun yakalandığı belirtildi. Pamuk toplama faaliyetinin devam ettiği ülkede bu yılki pamuk rekoltesinin 5 milyon 500 bin tonu bulması bekleniyor.

Bu arada Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov, bu yıl için hedeflenen pamuk rekoltesinin yakalanması üzerine çiftçilere atfen bir kutlama mesajı yayımladı.

Kerimov, mesajında toplanan pamuğun büyük bir emeğin neticesi olduğunu, katkısı olan her kesi tebrik ettiğini bildirdi. Kerimov mesajında yaptıkları yatırımlar sonucu ürettikleri pamuğu daha çok iç piyasada kullanmaya başladıklarını, 1990’da yüzde 7’lerde seyreden bu oranın bugün yüzde 40’a yaklaştığını kaydetti.

Özbekistan son yıllarda iç pazardaki talebin artması üzerine ihraç ettiği pamuk lifi miktarını kademeli olarak azalttı. Özbekistan'ın yılık ortalama pamuk üretimi 3 milyon500 bin ton dolayında seyrediyor. Yıllık pamuk lifi üretimi 1 milyon 100 ton dolayında seyreden Özbekistan'ın pamuk müşterisi ülkeler arasında Türkiye, ABD, Bangladeş, Güney Kore, Singapur, Çin, Rusya ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi devletler bulunuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.