Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otomotivciler Belarus pazarını mercek altına aldı

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Evgeny Lipen ve Belarus’un en önemli otomotiv ana sanayi şirketlerinin yöneticilerinden oluşan heyeti Bursa’da...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 10:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otomotivciler Belarus pazarını mercek altına aldı
Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Evgeny Lipen ve Belarus’un en önemli otomotiv ana sanayi şirketlerinin yöneticilerinden oluşan heyeti Bursa’da ağırladı. OİB Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Tetik, bilgilendirme seminerinin iki ülke arasındaki ticari ilişkilere olumlu anlamda yansıyacağına inandığını belirtti.

'BELARUS, TÜRK İHRACATÇISI İÇİN ÖNEMLİ BİR PAZAR'

Bursa’nın otomotiv endüstrisinde önemli bir konumda olduğunu da ifade eden Tetik, Belarus’un işbirliği anlamında iyi bir partner olacağını belirtti. Üretim noktasında iki ülkenin birbirini tamamlayıcı özelliklere sahip olduğunu da vurgulayan Tetik, “Belarus 10 milyon nüfuslu bir ülke gibi gözükse de, aslında 170 milyonluk bir coğrafyaya hitap etme olanağı sunuyor. Bu bağlamda Türk ihracatçısı için cazip bir pazar olduğunu düşünüyorum.” dedi.

İki ülke arasındaki mevcut 600 milyon dolarlık ticaret hacminin artmasına yönelik çalışacaklarını da söyleyen Tetik, işbirliği olanaklarının masaya yatırılacağına da işaret etti.

'TÜRKİYE İLE BELARUS EKONOMİLERİ BİRBİRLERİNİ TAMAMLIYOR'

OİB’in dünya pazarındaki etkinliğinden haberdar olduklarını dile getiren Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı Evgeny Lipen ise Türkiye’deki firmalar ile OİB sayesinde irtibatları olduğunu söyledi. Lipen, “Bursa otomotiv endüstrisi alanında oldukça ilerlemiş bir şehir. Türkiye ile Belarus ekonomisi birbirleriyle rekabet halinde olmadıkları için üretim anlamında da birbirlerini tamamlıyor. İki ülke arasında vizelerin ortadan kalkmasıyla ilişkilerin daha da gelişmesi için bir zemin hazırlandı. Biz bu ortamın ekonomik ilişkilere olumlu yansımasını istiyoruz.” diye konuştu.

Belarus’un Avrupa Birliği transit yolunun üzerinde olduğunu da hatırlatan Lipen, Bursa’nın montaj sanayisindeki durumundan yararlanmak istediklerini de ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.