Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otomotiv sektörüne dolgun maaşla eleman aranıyor

Bursa’daki otomotiv sektöründe geçtiğimiz hafta başlayan eylemlere karşı yeni işçi arayışları başladı. Coşkunöz, Tofaş ve Makro’da anlaşma sağlanmasına karşın Renault ve Ototrim’deki eylemler sürüyor.Yaklaşık 5 bin işçinin...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 11:23
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 11:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otomotiv sektörüne dolgun maaşla eleman aranıyor
Bursa’daki otomotiv sektöründe geçtiğimiz hafta başlayan eylemlere karşı yeni işçi arayışları başladı. Coşkunöz, Tofaş ve Makro’da anlaşma sağlanmasına karşın Renault ve Ototrim’deki eylemler sürüyor.

Yaklaşık 5 bin işçinin çalıştığı Renault ve bine yakın çalışanı bulunan Ototrim’deki eylem iş arayanların da iştahını kabarttı. Fabrikalara işçi bulunan ve ‘üretim destek hizmetleri’ olarak adlandırılan şirketler cep telefonu mesajlarıyla işsizlere çağrı yapmayı başladı. Dün gönderilen mesajda acil eleman arandığına dikkat çekilerek, “Sayın adayımız, otomotiv sanayindeki projelerimizde dolgun ücretle görev almak üzere çok acil eleman ihtiyacımız bulunmaktadır. Sizleri görüşmek üzere yarın (23.05.2015) Cumartesi günü saat 15:00’a kadar ofisimize şahsen müracaatlarınızı bekliyoruz. Adres:…”

Cep telefonu mesajında ismi bulunan ‘üretim destek hizmetleri’ yetkilileri eleman aramanın rutin olduğunu ileri sürdü. Ancak iş bırakma eylemi yapan çalışanlar işverenin kendilerine karşı koz olarak kullanmak amacıyla yeni eleman arayışına girdiğini söylüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.