Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otomotiv sektörü İzmir Autoshow'da buluştu

İzmir’de düzenlenen 8. Otomobil, Hafif ve Ağır Ticari Araçlar Fuarı'nda (Autoshow 2013) önemli markaların yeni modelleri görücüye çıktı. 22–27 Ekim arasında açık kalacak fuarı, 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.Kültürpark’ta...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otomotiv sektörü İzmir Autoshow'da buluştu
İzmir’de düzenlenen 8. Otomobil, Hafif ve Ağır Ticari Araçlar Fuarı'nda (Autoshow 2013) önemli markaların yeni modelleri görücüye çıktı. 22–27 Ekim arasında açık kalacak fuarı, 50 binden fazla kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Kültürpark’ta düzenlenen fuarın açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, 12 bin kişinin ziyaret ettiği ilk Autoshow'un büyüyerek geliştiğini, 2012 yılında ziyaretçi sayısının 50 bini geçtiğini söyledi. Aydoğan, şehir olarak otomotivde iyi bir noktada bulunduklarını, dünyaca ünlü markalara parça satan sanayiye sahip olduklarını ifade etti.

Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Hayri Erce de sektörün önde gelen şehirlerinden birinin de İzmir olduğunu belirtti. Fuarın otomobil meraklılarıyla yeni marka ve modelleri buluşturacağını kaydeden Erce, “Fuar organizasyonları, sektörün gelişmesinin yanısıra markaların tüketiciyle buluşmasına ve sektörün tanıtımına önemli katkı sağlamaktadır.” dedi. Ege Bölgesi’nin, otomotiv pazarının yüzde 10’unu teşkil ettiğini belirten Erce, “Düşük faiz ortamı ve tüketici güven endekslerindeki toparlanma haziran ayına kadar sürdü. Bu olumlu tablo, otomobil satışlarına da yansıdı. Düşük faiz ortamı otomobil pazarını olumlu etkilerken büyüme rakamlarındaki düşük gidişat, ticari araç pazarını olumsuz etkiledi. 2013 Eylül sonu itibariyle otomobil pazarı yüzde 19 artarken hafif ticari araç pazarı yüzde 11 azaldı.” şeklinde konuştu.

Hayri Erce, şu anki göstergelere göre 2013 yılı otomotiv sektörü toplam pazarını 820 bin-860 bin adet aralığında öngördüklerini de belirtti. Maliye Bakanlığı'nın, çevreyi daha az kirleten araçlardan daha düşük vergi alınması için Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde düzenleme yapmak üzere hazırlık çalışması yürütmesini olumlu bir adım olarak değerlendiren Erce, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de 20 yaş üzeri araçların değiştirilmesini teşvik etmek amacıyla ömrünü tamamlamış araçlara belli bir bedel ödeyeceklerini gündeme getirdi. Yaşlı araç parkının, çevreye olumsuz etkilerinin yanısıra kamu sağlığına da olumsuz etkileri söz konusu. 2012 yıl sonu verilerine göre araç parkımızın yüzde 32'si 16 yaşın, yüzde 21'i ise 20 yaşın üstündeki araçlardan oluşmaktadır. Dolayısıyla vakit kaybetmeden parkımızı gençleştirmeye ve yenileştirmeye hizmet edecek politikaların bir an önce geliştirilmesi ihtiyaç teşkil etmektedir." diye konuştu.

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Başkanı Mustafa İduğ ise 81 katılımcıyla çok önemli bir fuar düzenlendiğini söyledi. Otomobil sevdalılarının, yenilikçilerin en son modellerini görme fırsatı bulacağını kaydeden İduğ, klasik otomobillerin de olacağını söyledi. İduğ, 9. İzmir Autoshow’u Gaziemir’de kurulan ve 110 bin metrekare kapalı alanı olan yeni İzmir Fuar Alanı’nda yapacaklarını sözlerine ekledi.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ

Fuar hafta içi saat 11.00 ile 20.00, hafta sonu 11.00 ile 19.00 arasında ziyaret edilebilecek. Giriş ücreti 5 lira olarak belirlenirken bu yıl öğrencilerden ücret alınmayacak. 81 katılımcının yer aldığı fuarda Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Mercedes, Peugeot, Seat, Skoda, Toyoto ve Volkswagen otomobil markalarının yanı sıra Isuzu, Iveco, Otokar, Maz gibi sektörün önde gelen hafif ve ağır ticari araç markaları yer alıyor. Otomotiv yan sanayi firmalarının da ürünlerinin sergilendiği fuarda, ayrıca klasik arabalar da büyük ilgi görüyor. Autoshow’da, ikinci el arabaların piyasa değerini öğrenmek isteyen ziyaretçiler de unutulmadı. Ziyaret edenler, arabalarının tahmini piyasa değerini ücretsiz öğrenme imkanı bulacak. Ayrıca kan bağışı yapmak isteyenler için Kızılay bir stant açtı.

KLASİK ARABALAR DA FUARDA

İzmir Klasik Otomobilciler Derneği (ISKOD) ve EGOD işbirliğiyle düzenlenen Klasik ve Spor Otomobiller Sergisi’nde, geçmişin en revaçta olan klasik ve spor otomobilleri sergileniyor. 4 no’lu holdeki sergide, 1945 modelden başlayan yaklaşık 40 klasik ve spor otomobil ziyaretçileri bekliyor.

TOYOTA: 40 BİN ADETLİK SATIŞ REKORUMUZU KIRMAK İSTİYORUZ

Fuarda yerini alan Toyota Türkiye ve Pazarlama ve Satış AŞ Kurumsal İlişkiler Direktörü Selim Okutur, satışların yeni modellerin çıkmasıyla büyük bir ivme kazandığını, yıl sonu hedeflerinin 40 bin adetlik satış rekorlarını kırmak olduğunu söyledi. Toyota’nın İzmir’de yeni Corolla başta olmak üzere Yaris Hybrid, Auris, Verso, Hilux, GT86 ve RAV4 modellerini sergilediğini ifade eden Okutur, yeni tasarım anlayışıyla teknoloji ve donanımda da en üst seviyeye ulaştığını belirtti. Uzun vadede 2020 yılı hedeflerinin Türkiye’de lider otomobil markası olmak olduğunu da ifade etti. 1966 yılından bu yana dünyada 40 milyon adet satılan Corolla’nın 11. neslinin Türkiye’de üretildiğini sözlerine ekleyen Okudur, “Bu gerçekten çok önemli bir konudur. Dünya lideri bir markanın, en çok satılan modeli için Türkiye’yi, Sakarya’yı tercih etmesi sıradan bir durum değildir ve çok büyük bir başarıdır.” dedi. Toyota standını ziyaret edenler, 'adrenaline zone'da bulunan GT86 simülatöründe sürüş tecrübesi yaşama fırsatı da buluyor.

FORD OTOSAN: BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ

Ford Otosan da İzmir Autoshow’da Focus, Mondeo, C-Max, B-Max, S-Max ve Kuga gibi 10 modeliyle görücüye çıktı. Saha Operasyonları Direktörü Özgür Yücetürk, “Yeni modellerimizle pazarın ihtiyaçlarına cevap veriyoruz ve büyümeye devam ediyoruz.” dedi. Yücetürk, hedeflerinin 2013’ü lider kapatıp üst üste 12. defa en çok satan marka olmak olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.