Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Otomotiv devini Hitler korkusu sardı!

TÜM dünyada dizel skandalı ile mücadele eden Alman otomotiv devi Volkswagen, son günlerde kalbi olan Wolfsburg’da Hitler korkusu da yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Otomotiv devini Hitler korkusu sardı!
Alman otomotiv devinin 1938 yılında Adolf Hitler’in emriyle ‘Halkın Otomobili’ olarak adlandırılan Beetle’ı üretmek için kurduğu Wolfsburg fabrikasında 2. Dünya Savaşı’ndan kalma patlamamış bombalar olduğu şüphesiyle geçtiğimiz hafta aramalar başlatıldı.

Reuters’ın haberine göre bomba imha ekipleri tarafından yapılan aramalar yeni fabrika inşatında çalışan ekiplerin dört ayrı noktada buldukları metal parçaları sebebiyle başlatılmış. Bu parçaların patlamamış bombalar olabileceğinden şüphelenildiği için geniş çaplı araştırmalar devam ediyor.

TATİL BÜYÜK ŞANS
Kentin yerel gazetesi Wolfsburger Allgemeine Zeitung, bomba imha uzmanlarının bu dört noktadan üçünü kontrol ettiklerini ve güvenli olduğunu söylediklerini belirtirken son bölgenin aranmasına ise devam ediliyor.

Eğer patlamamış bir bomba bulunursa, ekipler bunu haftasonunda imha edecek. Aradaki süre ise fabrikanın yakınındaki yaklaşık 700 kişinin yaşadığı bir mahalleyi boşaltmak için kullanılacak ve aynı zamanda imha işlemi fabrikanın kapalı olduğu güne denk gelmiş olacak.

Fabrikanın 3 haftalık yaz tatiline girmiş olması sebebiyle şu anda çok az işçinin bulunmasının büyük bir şans olduğu belirtilirken, Reuters’a konuşan bir yetkili, fabrikada yaşanan bu olayın üretime herhangi bir etkisi olmayacağını belirtti.

60 BİN ÇALIŞAN
Beetle üretmek için kurulan Wolfsburg fabrikası, 2. Dünya Savaşı zamanında askeri araç ve uçak parçası üretiminde kullanılıyordu ve bölgeye sağlam bombardımanlar yapılmıştı. Reuters’a göre ekipler tarafından fabrikada daha önce de patlamamış mühimmat bulunmuş. Günümüzde bu devasa kampüs VW Grubu’nun merkezi olarak görev yapıyor ve Golf, Tiguan gibi modellerin üretimi de burada yapılıyor. Wolsfburg fabrikasında 60 bin kişi çalışırken şehirde 125 bin kişi yaşıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.