Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Oto galericilerin beklentisi faiz indirimi

Eskişehir Oto Center Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urçar, banka faizlerinin yüzde 1’in altına indirilmesi sonrasında ikinci el ve sıfır araçlarda satışların artacağını söyledi.Emlak sektöründe bankaların faiz oranlarını indirmeye başlamasının...

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Oto galericilerin beklentisi faiz indirimi
Eskişehir Oto Center Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urçar, banka faizlerinin yüzde 1’in altına indirilmesi sonrasında ikinci el ve sıfır araçlarda satışların artacağını söyledi.
Emlak sektöründe bankaların faiz oranlarını indirmeye başlamasının ardından ikinci el ve sıfır araç satıcıların gözü kulağı faiz indirimine döndü. Araç kredilerinde faizlerin yüzde 1’in altına inmesiyle satışların artacağını düşünün satıcılar, fiyatlarını da geriye çekti. Bankaların araç kredilerinde faiz indirimine gitmesini bekleyen ikinci el araç satıcıları, emlak sektöründen sonra otomotiv sektöründe de hareketlenme bekliyor.
Vatandaşların araç alabilmesi için fiyatları da geriye çektiklerini belirten Oto Center Yönetim Kurulu Başkanı Murat Urçar, banka faizlerinin düşürülmesi sonrasında otomotiv sektöründe hareketlenmenin meydana geleceğini belirtti. Geçen yıla oranla ikinci el araçların satışında düşüş yaşandığını belirten Urçar, “Faiz oranlarının yükselmesi, piyasa koşulları ve ülkemizin geçtiği sıkıntılar günlerden dolayı hem otomobil hem de emlak sektöründe bir gerileme olmuştur. Türkiye geneli baktığımızda bu durum aynı. Ticaret olmuyor değil. Ticaret oluyor ancak, üst sekmendeki araçların bayide fiyatlarının düşürülmesi, bayilerin fiyatları geri çekmesi ikinci el oto satanları daha çok ilgilendiriyor” dedi.
“Otomotiv sektöründe de faiz indirimi uygulansın”
Emlak sektöründe yapılan faiz indirimine dikkat çeken Urçar, konuyla ilgili şunları söyledi:
“İkinci el fiyatlarında düşüş yaşanıyor. Bu olacaktır. Bayilerde sıfır araçlarda 20 bin liraya kadar fiyatlarda inmeler var. Bu fiyat inmeleri ikinci ele mutlaka yansıyacaktır. Birkaç yıla baktığımızda ikinci el otomobil sektöründeki fiyatlarda artış yok. Türkiye’nin atlaşmış olduğu sıkıntılı günler var. İnşallah bu günleri atlatacağız. Vatandaş tedirgin. Kimse ne emlak ne de otomotiv sektörüne parasını yatırmak istemiyor. Emlak sektöründe banka faizlerinde bir indirim var. Faizlerin yüzde 1’in altına inmesi yakın zamanda piyasaya yansıyacaktır. İnşallah bizim sektörümüze de bu şekilde faiz indirimleri gelir. İndirim yapıldığı takdirde piyasamızda hareketlenme olacağını düşünüyorum. Ben faizlerin inmesiyle hareket olacağına inanıyorum. Bizler fiyatlarımızı geri çektik. Faiz oranlarının düşmesiyle vatandaşların araç alacağını düşünüyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.