Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orta Asya'nın en büyük tekstil fabrikasının temeli atıldı

Tamamlandığında Orta Asya'nın en büyük tekstil fabrikası olması planlanan dev tesisin temeli atıldı. Çin ile Tacikistan'ın ortaklaşa inşa edeceği tekstil fabrikasının temeli, Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın da katıldığı törende...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orta Asya'nın en büyük tekstil fabrikasının temeli atıldı
Tamamlandığında Orta Asya'nın en büyük tekstil fabrikası olması planlanan dev tesisin temeli atıldı. Çin ile Tacikistan'ın ortaklaşa inşa edeceği tekstil fabrikasının temeli, Devlet Başkanı İmamali Rahman'ın da katıldığı törende atıldı. Fabrikada ilk etapta yılda 52 bin ton pamuk işlenecek. 4 aşamada inşa edilecek proje kapsamında tekstil, iplik, dikiş ve boyama olmak üzere 4 yeni tesis kurulacak. Sözkonusu fabrikada 6 bin kişi istihdam edilecek. Çin başta olmak üzere ABD, İtalya, İsviçre ve Almanya teknoloji ile donatılacak projenin maliyetinin 286 milyon doları bulması bekleniyor. Projenin ilk aşamasının inşaatının Ekim 2015 tarihinde hizmete açılacağı ve 600 kişinin istihdam edileceği kaydedildi.
Temel atma törene katılan Devlet Başkanı İmamali Rahman, sözkonusu projenin maliyetinin 1,5 milyar somoni (yaklaşık 286 milyon dolar) olduğunu ve 2 senede inşa edileceğini söyledi. Tacikistan'ın Dangara ilçesinin pamuk üretimi açısından önemli bir bölge olduğunu söyleyen Rahman, bu nedenle fabrikayı bu bölgede inşa etme kararına geldiklerini ifade etti.
Törene, Çin'in Duşanbe Büyükelçisi Fan Xianrong, Çin'in Xin Tai şirketi temsilcisi, Wang Hong, İsviçre'nin Riter şirketi başkan yardımcısı Reto Tom ve yurtdışından birçok davetli katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.