Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Orhaneli’nde Tarihe İmza Atıldı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde Maden Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hızlandı. Dağ yöresini ayağa kaldıracak dev proje için seçilen alanda inceleme yapan bakanlık ve çeşitli kurum temsilcileri, görüşlerini bildirerek, sonuç raporunu...

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2016 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2016 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orhaneli’nde Tarihe İmza Atıldı
Bursa’nın Orhaneli ilçesinde Maden Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hızlandı. Dağ yöresini ayağa kaldıracak dev proje için seçilen alanda inceleme yapan bakanlık ve çeşitli kurum temsilcileri, görüşlerini bildirerek, sonuç raporunu imzaladı. Sürecin çok hızlı ilerlediğini ifade eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri, bundan sonraki aşamanın ise ÇED safhası olduğunu kaydetti.
Orhaneli Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulma çalışmaları kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Yer Seçim Komisyonu Orhaneli Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan sunum ve Orhaneli Maden İhtisas OSB yeri olarak teklif edilen Şükriye Kocabelen ve Dede Tepe mevkiinde bulunan 175 hektarlık alanı inceledi. Yer Seçim Komisyonu üyelerinin oluşturduğu sonuç raporuna imzalarını atan Maliye Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Bursa Valiliği ( Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı), Bursa Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bursa Büyük Şehir Belediye Başkanlığı, BUSKİ ve Orhaneli Belediye Başkanlığı temsilcileri, sürecin hayırlı olmasını diledi.
Orhaneli Kaymakamı Abdulhalim Can, Orhaneli tarihinde en büyük yatırım olarak addedilen OSB’ye destek veren kurumlara teşekkür etti. Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ise, toplantıya katılarak görüşlerini belirten kurum temsilcilerine teşekkür ederek, Orhaneli için milat olan OSB projesi için özellikle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı temsilcileri Ayşe Arıcan ve Bülent Ayan’a verdikleri destek için minnettar olduğunu belirtti.
Tarih boyunca ekonomik anlamda sıkıntılar yaşayan dağ yöresinin bu dev proje ile makus talihini yeneceğini dile getiren, Tatlıoğlu, OSB ile birlikte başta Orhaneli olmak üzere yörenin ortak problemleri olan sıkıntıların ortadan kalkacağını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.