Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Örgütün kasasından ne kadar çıktı?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, FETÖ’yle mücadelenin bilançosunu açıkladı: Örgütün kasasından 472 milyon lira çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2016 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2016 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Örgütün kasasından ne kadar çıktı?
FETÖ’nün piyasaya 400 milyon lira borcu var. 87 milyon liralık çek, senede el konuldu. Örgüte ait 4.482 kurum kapatıldı. Mal varlığı dondurulanların sayısı bini geçti...

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu'na konuşan Bakan Ağbal'ın verdiği bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ'ye ait kasalarda 385 milyon lira nakit ve 87 milyon lira çek ve senede anında el konuldu. Toplam 4 bin 482 FETÖ bağlantılı kurum kapatıldı, bunlara ait 3 bin 361 bina, 7.2 milyon metrekare arazi devlet adına tescil edildi. Bakan Ağbal, "FETÖ bağlantılı olup memurluktan atılanlar parasını kaçırmaya çalışıyor. Mal varlıkları dondurulanların sayısı 1.000'i geçti" dedi.

ÇATAL BIÇAĞA KADAR KAYDA ALINDI

Kanun Hükmünde Kararname'nin yayınlandığı gecenin sabahı 81 ilde büyük bir çalışma yapıldı. İlgili binalar anında mühürlendi. Çatal bıçağa kadar kayda alındı. Nakit, çek, senet her çeşit varlıklara el konuldu, tutanak altına alındı.

4 BİN 482 KURUM DEVLETE DEVREDİLDİ

FETÖ bağlantılı toplam 4 bin 482 kurum devlete devredildi. Bunlar arasında 35 özel hastane, tetkik merkezi, poliklinik, 2.380 özel öğretim kuruluşu, pansiyon, yurt, 1.156 vakıf, dernek binası, 15 üniversite, 31 sendika federasyon binası, 709 dershane binası, 64 özel radyo, televizyon kuruluşu, 92 gazete, dergi, dağıtım kanalı bulunuyor. Bunlara ait 3 bin 361 adet, 7.2 milyon metrekare taşınmaz tespit edildi.

472 MİLYON LİRA ÇIKTI

FETÖ'cü kuruluşların kasasından çıkan 472 milyon liralık nakit, çek ve kambiyo senetlerine el konuldu. Şahısların FETÖ şirketleri ile kurumlarından 400 milyon lira alacağı var. Devralma öncesi bunlarla iş yapan iyi niyetli vatandaşların alacakları ödenecek. Bunun için tespit çalışmaları devam ediyor.

BİR KURUŞ VERMEYİZ

FETÖ'cü kuruluşların borcu için bütçeden tek kuruş verilmeyecek. Halen mal varlıkları değer tespiti sürüyor. Ödeme, bu malların değerlendirilmesi üzerinden gelişecek. Binlerce taşınmaz var. Devraldığımız varlıkların değerlerinden karşılayacağız.

ŞİRKETLER TAKİPTE

FETÖ'nün en önemli ayaklarından biri de şirketler ve finansman. Şirketler ayağında savcılıklar soruşturmalarına devam ediyor. FETÖ kontrolü olduğu yargı kararı ile tespit edildiğinde devlet el koyacak.

BİNİN ÜZERİNDE HESAP DONDURULDU

FETÖ örgütüyle bağlantılı olup memurluktan atılanların birçoğu paralarını bankalardan kaçırmak, yurtdışına çıkarmak istiyor. Bankalar bu talepler geldiğinde şüpheli işlem olarak MASAK'a bildiriyor. Transfer işlemlerini durduruyoruz. Savcılıklara suç duyurusunda bulunuyoruz. Her gün imza geliyor. Şu anda binin üzerinde hesap donduruldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.