Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ordu’da Zirai Don

Ordu’da 19-20 Mart tarihleri ve gecesinde meydana gelen soğuk ve dondurucu havanın fındıkta oluşturduğu zararı belirlemek için Ziraat Odaları tarafından çalışma başlatıldı.Altınordu Ziraat Odası mühendisleri, 19-20 Mart tarihlerinde meydana...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ordu’da Zirai Don
Ordu’da 19-20 Mart tarihleri ve gecesinde meydana gelen soğuk ve dondurucu havanın fındıkta oluşturduğu zararı belirlemek için Ziraat Odaları tarafından çalışma başlatıldı.
Altınordu Ziraat Odası mühendisleri, 19-20 Mart tarihlerinde meydana gelen soğuk ve dondurucu havanın fındıkta zirai don oluşturup oluşturmadığını belirlemek için çalışma başlattı. İlçenin yüksek kesimlerindeki fındık bahçelerinde gerçekleştirilen çalışmalarda ilk belirlemelere göre zirai don oluşumunun başladığı belirtildi.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, fındık bahçelerinde zirai don oluşup oluşmadığını gözlemlemek için hasar tespit çalışmasına başladıklarını belirtti. Cörüt, “İlk belirlemelere göre ilçenin yüksek kesim ve yüksek rakımlı bölgelerinde değişik oranlarda ciddi hasar olduğu tespit edildi. Çalışmalarımızı tamamladıktan sonra hasarın boyutunu rapor haline getireceğiz. Diğer ilçelerde kendi alanlarında çalışma yapıp rapor hazırlayacaklar. Sonuçlar TZOB tarafından açıklanacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.