Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Online alışverişte birinci Marmara

Sabancı Topluluğu şirketlerinden Kliksa’nın araştırmasına göre bu sene online alışverişin yüzde 42’si Marmara Bölgesi’nde yapıldı. Onu yüzde 19 ile İç Anadolu, yüzde 12 ile Ege Bölgesi takip etti.Marmara’da İstanbul, İç Anadolu’da...

Haber Giriş Tarihi: 20.12.2014 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 20.12.2014 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Online alışverişte birinci Marmara
Sabancı Topluluğu şirketlerinden Kliksa’nın araştırmasına göre bu sene online alışverişin yüzde 42’si Marmara Bölgesi’nde yapıldı. Onu yüzde 19 ile İç Anadolu, yüzde 12 ile Ege Bölgesi takip etti.

Marmara’da İstanbul, İç Anadolu’da Ankara, Karadeniz’de Samsun, Akdeniz’de Antalya ve Adana, Doğu Anadolu’da Malatya, Ege’de İzmir, Güneydoğu Anadolu’da ise Gaziantep online alışverişte öne çıkan iller oldu.

İnternetten en çok akıllı telefon, televizyon, USB bellek, tablet notebook, hafıza kartı, elektrikli süpürge, oto lastiği ve bebek bezi satın alındı. Telefon kategorisinde akıllı telefonlar ve aksesuarlarının ardından en çok rağbet gören ürünlerden biri de taşınabilir harici piller oldu.

En çok online ürün alınan iller İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Adana, Mersin, Balıkesir ve Gaziantep olarak sıralandı. Kadınlar akıllı telefon, televizyon, tablet bilgisayar, elektrikli süpürge, USB bellek, bebek bezi, parfüm ve tencere setlerini tercih etti. Erkekler ise akıllı telefon, televizyon, USB bellek, tablet bilgisayar, hafıza kartı, oto lastik, elektrikli süpürge, bebek bezi ve parfüm satın aldı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kliksa Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan, “Türkiye’de telefon, bilgisayar, beyaz eşya ve TV görüntü sistemleri kategorilerinin yoğun olarak rağbet gördüğüne tanık olduk. Online Marmara, İç Anadolu ve Ege Bölgesi öne çıktı. ” dedi.

Kadınların en çok alışveriş yaptığı iller, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Adana, Konya, Mersin ve Balıkesir; erkeklerin ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Kocaeli, Antalya, Konya, Adana, Gaziantep ve Balıkesir oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.