Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrencilerin ‘Anadolu’su elektrikli araçlara örnek olacak

Uludağ Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi alan öğrenciler tarafından tasarlanan elektrikli otomobil projesi ‘Anadolu’, yerli elektrikli otomobil üretiminde örnek olmayı hedefliyor.TÜBİTAK tarafından 13. kez düzenlenecek olan Efficiency...

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2017 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2017 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Öğrencilerin ‘Anadolu’su elektrikli araçlara örnek olacak

Uludağ Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi alan öğrenciler tarafından tasarlanan elektrikli otomobil projesi ‘Anadolu’, yerli elektrikli otomobil üretiminde örnek olmayı hedefliyor.

TÜBİTAK tarafından 13. kez düzenlenecek olan Efficiency Challenge Electric Vehicle faaliyetine katılmaya hazırlanan Uludağ Üniversitesi Elektromobil Topluluğu, geliştirdikleri elektrikli araç projesi ‘Anadolu’ ile bu yıl derece elde etmeyi planlıyor. Önceki yıl yarışmaya dört ayda tasarladıkları B16 isimli araç ile katıldıklarını ve 22. olduklarını söyleyen Topluluk Başkanı Veysel Muhammed, ‘Anadolu’ ile bu yıl derece elde etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Tamamen gönüllü mühendislik öğrencilerinden oluşan bir topluluk olduklarını aktaran Veysel Muhammed, Anadolu hakkında da şu bilgileri verdi: “Aracımızı önden çekişli, 4 tekerli, 2 kapılı ve spor konseptinde tasarladık. Aracımızın motor, motor sürücüsü, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi, araç kontrol sistemi gibi parçalar elektrik-elektronik ekip tarafından üretilecek. Karbon elyaf gövde, alüminyum şasi ve diğer parçalar mekanik ekip tarafından tasarlanıp üretilecektir. Aracımızı en iyi performans ve yerlilik şartını sağlayacak şekilde üretmeyi hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda edindiğimiz bilgi ve birikimi üniversite ve sanayi işbirliği ile yerli elektrikli otomobil üretiminin sürdürülebilir olmasında kullanmayı hedefliyoruz”

Anadolu için halen sponsorluk desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizen Topluluk Başkanı Veysel Muhammed, bugüne kadar projeye destek veren Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, danışman hocaları Yrd. Doç. Dr. Zeliha K. Kocabıçak ve BTSO’ya teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.