Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Öğrenciler en çok çizgi film kahramanlarının ürünlerini tercih ediyor

Çocukların beğenilerini en iyi yansıttığını düşündükleri ürünlerin başında gelen okul çantalarında çizgi film karakterleri belirleyici olurken, aileler çantaların hafif, dayanıklı ve ergonomik olmasına dikkat ediyor. Defterlerde öğrencinin...

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2014 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2014 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocukların beğenilerini en iyi yansıttığını düşündükleri ürünlerin başında gelen okul çantalarında çizgi film karakterleri belirleyici olurken, aileler çantaların hafif, dayanıklı ve ergonomik olmasına dikkat ediyor. Defterlerde öğrencinin sınıfına göre tercihler değişiyor. Özellikle lise ve üniversite düzeyindeki öğrenciler için eskisi gibi her ders için ayrı bir defter yerine şimdilerde bütün dersleri tek defterde toplamaya imkân tanıyan 5-7 ortalı defterleri kullanılıyor. İlkokul ve ortaokul öğrencileri ise, karakter resimli defterleri tercih ediyor.

Okul alışverişinde geniş ürün çeşidiyle hizmet veren NT Mağazaları, yerli ve yabancı 847 seçkin markanın 40 binden fazla ürününü öğrencilerin ve ailelerin beğenisine sunuyor. Kırtasiye alışverişinin en yoğun olduğu Eylül ayında NT’lerde en çok ilgi gören ürünler, öğrencilerin olduğu kadar büyüklerin de dikkatini çekiyor. Okul ürünleri hakkında bilgli veren NT Kırtasiye Kategori Müdürü Süleyman Akçakoca, sezonun en çok ilgi görecek ürünlerini açıkladı. Akçakoca, her yıl olduğu gibi bu yıl da okul alışverişinde ihtiyaç listelerinin en başında yer alan ürünlerin; okul ve beslenme çantası, su matarası, defter, defter kapları, kalem, kalemtraş, etiket, kalem çantaları, silgi, yapıştırıcı, kuru boya, sulu boya, pastel boya, oyun hamuru gibi ürünler olduğunu söyledi.

Akçakoca, "Anaokulu ve ilkokul öğrencileri için alışveriş listesinde oyun hamuru, lisanslı kalemler, silgiler, etiketler, kalemtraşlar, kalem çantaları, ödev defterleri öne çıkarken ortaokul ve lise öğrencilerinde defter ve versatil kalemler en çok tercih edilen ürünler." dedi. Kırtasiyede çizgi film karakterlerinin çocukların kararlarını etkileyen önemli bir etken olduğunu dile getiren Akçakoca, "Erkeklerde Spiderman, Hotwheels, Cars, Transformers; kızlarda ise Winxx, Hellokitty, Mickey Mouse, Angry Birds, Şirinler çizgi karakterleri bu yıl çocukların kırtasiye ürünlerinde en çok görmek istedikleri karakterler olacak." diye konuştu.

Son yıllarda eğitimde artan teknoloji kullanımının kırtasiyeye etkisini de söyleyen NT Kırtasiye Kategori Müdürü Süleyman Akçakoca, şunları aktardı:

"Yazarak öğrenme halen en etkili öğrenme yöntemlerinden biridir. Teknolojinin gelişimiyle pek çok konuda alışkanlıklarımız değişmeye başlasa da insanlar not almaktan, not aldığına tekrar tekrar dönüp bakmaktan vazgeçmeyecektir. Çocuklar tabletlerde oyunlarını yine oynayacaklar ama oyun hamurlarıyla hayallerini gerçekleştirmek, onlara dokunmak isteyecektir. Kızım Nil gibi çocuklar anne ve babalarıyla boyama yapmak isteyeceklerdir. Yetmeyecek duvarları-perdeleri boyayacaklardır. Resim defterlerine hayallerini sığdıracaklardır. Kalemleriyle dertlerini yazacak pek çok başarıya imza atacaklar, silgileriyle hatalarını sileceklerdir. Bunları yaparken bir şekilde okul ya da ofis kırtasiye ürünleri hayatlarımızın önemli bir parçası olarak kalacaklardır. Gelişen teknoloji elbette hayatlarımızda önemli bir yer edinecek ama bu durumun kırtasiyeyi hayatımızdan tamamen çıkartacağını ya da kısa sürede kırtasiyeye olan ilgiyi azaltacağını söylememiz mümkün görünmüyor. Tıpkı e-kitapta olduğu gibi."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.