Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OGİAD Afrikalı işadamlarını ağırladı

Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) farklı sektörlerde faaliyet gösteren Somalili işadamlarını Osmaniye’de ağırladı. OGİAD, Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu'nun (TUSKON) organize ettiği, Güneydoğu Sanayiciler...

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2014 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2014 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OGİAD Afrikalı işadamlarını ağırladı
Osmaniye Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) farklı sektörlerde faaliyet gösteren Somalili işadamlarını Osmaniye’de ağırladı.

OGİAD, Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Konfederasyonu'nun (TUSKON) organize ettiği, Güneydoğu Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu'nun (GÜNSİAF) ev sahipliğinde Gaziantep’te gerçekleştirilen Türkiye- Doğu Afrika Ticaret Köprüsü vesilesi ile Gaziantep’e gelen Somalili işadamlarını Osmaniye’de misafir etti. Dernekte kahvaltıyla başlayan programın ardından OGİAD Başkan Vekili Erçin Kabul, “Somali’den gelen işadamları heyetini Osmaniye’de ağırlamanın onurunu ve gururunu duyuyoruz. Misafir işadamlarımıza üyelerimize ait fabrikaları, işyerlerini gezdirmenin yanında Türk misafirperverliğini en üst düzeyde göstererek onların beyaz insana karşı önyargılarını kırmaya çalıştık. İki gün gibi kısa bir sürede misafir ettiğimiz Somalili kardeşlerimizle sanki 40 yıllık dost gibi olduk. Bu yaklaşım ve kaynaşmayla onlar da bizi heyet olarak Somali’ye davet ettiler. Önümüzdeki günlerde bir işadamı heyeti oluşturarak Somali’de iş imkanlarını ve yatırımlarını yerinde incelemek üzere Somali’ye gideceğiz. Somalili kardeşlerimizin bizlere karşı yaklaşımları ve samimi davranışları çok etkiledi. Afrika’nın bizler için çok büyük ve bakir bir pazar olduğunu, Osmaniyeli işadamlarımızın bu pazarı çok iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyoruz.” diye konuştu.

Somalili işadamları heyet başkanı Liban Said Shaba, Osmaniyeli işadamlarından çok büyük bir ilgi ve sıcaklık gördüklerini belirterek, şunları söyledi: “Bizlere bu değeri verdiğiniz için Türk milletini ve sizleri saygıyla selamlıyorum. Sizlere, minnettarız. Bu misafirperverliğinizi unutmayacağız, sizler işlerinizi bırakıp bizimle ilgileniyorsunuz. Fabrikaları, işletmeleri, işyerlerini ziyaret ettiriyorsunuz. Yaptığımız işyeri ziyaretlerinde bizlere ikramda bulunuyorlar. Bizlere bu işyerlerinde hediyeler veriyorlar. Özetle ifade edeyim ki bizlere değer veriyorlar. Bunlardan dolayı sizlere minnettarız, teşekkür ediyorum. Bizlere göstermiş olduğunuz misafirperverliği bizler de sizlere göstermek isteriz. Bu vesileyle sizleri Somali’ye davet etmek isterim. Sizlere Somali’yi gezdirelim, ortak işletmeler kuralım, Somali’nin buna ihtiyacı var. Somali'de üretim çok az, ürünler dışarıdan, genelde Çin’den geliyor. Gelen ürünler hem pahalı, hem kalitesiz. Bizler Osmaniye'de kaliteli Türk ürünlerini gördük, inceledik, Somali'ye çok uygun, sizlerle ticaret yapmak istiyoruz. Ürünleri ister buradan gönderin isterseniz Somali'ye fabrika kurun veya ortak fabrika kuralım. Sizleri çok sevdik, sizlere çok güvendik. Mutlaka Osmaniyeli işadamları ile ticaret yapmak istiyoruz.”

Program sonunda OGİAD Başkanvekili Erçin Kabul tarafından günün anısına heyet başkanı Liban Said Shaba’ya Osmaniye yerfıstığı figürü ve Somalili işadamlarına çeşitli hediyeler takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.