Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

OFTSO tarafından Makine Bakımcı Mesleki Yeterlilik Belgeleri adaylara teslim edildi

Of Ticaret ve Sanayi Odası (OFTSO), ABİGEM ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iştiraki olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından Trabzon’un Of ilçesinde Makine Bakımcılar (Seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
OFTSO tarafından Makine Bakımcı Mesleki Yeterlilik Belgeleri adaylara teslim edildi

Of Ticaret ve Sanayi Odası (OFTSO), ABİGEM ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin iştiraki olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından Trabzon’un Of ilçesinde Makine Bakımcılar (Seviye 3) Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavı sonucunda başarılı olan adaylara belgeleri teslim edildi.

Sınavlar iki bölüm halinde gerçekleşirken, adaylar önce yazılı ve mülakat sınavına, ardından Çaykur Of-Çamlı Çay Fabrikası’nda uygulamalı sınava tabi tutuldu. Makine Bakımcı(Seviye 3 ) sınavına katılan 18 kişiden 15’i başarılı olarak belgeleri OFTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Saral ve Çaykur Çamlı Çay Fabrikası Müdürü Yaşar Çakır’dan teslim aldı.

Öte yandan 6 Eylül 2017 tarihli ve 30192 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Mesleki Yeterlilik Kurumu Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ ile MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen meslek sayısı 48’den 81’e çıkartılırken, 33 yeni meslekte MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan kişiler, tebliğin yayım tarihinden itibaren on iki ay sonra çalıştırılamayacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.