Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ODE Yalıtım, BM’nin kadınların güçlenmesi prensipleri beyannamesine imza attı

Ode Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Kadın Çalişan Oranını Artırmayı Şirket Politikalarının Ana Unsurlarından Biri Olarak Kabul Ettiklerini Belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ODE Yalıtım, BM’nin kadınların güçlenmesi prensipleri beyannamesine imza attı
Yalıtım sektörünün önemli şirketlerinden ODE, Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ve BM Küresel İlkeler Sözleşmesi girişimi tarafından yaygınlaştırılan ‘Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ beyannamesine imza attı.
Yalıtım sektörünün önemli şirketlerinden ODE, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde, ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla güçlenmelerini hedefleyen ve özel sektörün küresel en önemli girişimlerinden biri olan ’Kadınların Güçlenmesi Prensipleri’ni imzaladı. Kadınların Güçlenmesi Prensipleri, iş dünyası liderlerinin toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye açıkça taahhüt vermelerini istiyor.
Kadın çalışan oranını artırmayı şirket politikalarının ana unsurlarından biri olarak kabul ettiklerini belirten ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Bu kapsamda, Kadınların Güçlenmesi Prensipleri beyanını imzaladık. İmzaladığımız bu beyanla; yetenek havuzunu geliştirmek, şirketimizin rekabet becerisini yükseltmek, kurumsal sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik yükümlülüklerimizi yerine getirmek, kadın ve erkeklerin eşit fırsatlara ulaşmasını sağlayacak ekonomik ve sosyal koşulları yaratmak ve faaliyet gösterdiğimiz ülkedeki sürdürülebilir kalkınmayı hızlandırmak amacıyla kadın-erkek eşitliğinin geliştirilmesine katkıda bulunacağız" dedi.
ODE’deki kadın çalışanların sayısının her geçen gün arttığını belirten Turan, "Bir ülkede kadının sosyal, siyasal ve ekonomik hayata katılım oranının o ülkenin medeniyet düzeyini belirlediğine olan inancımla, önümüzdeki dönemde kadınları iş hayatında çok daha aktif rollerde görmeyi temenni ediyorum. Bu amaçla ODE olarak da üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.