Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nur Ger’den ABD’de ’Cinsiyet Eşitliği’ Mesajı

Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (UN WEPs)’nin dünyada ilk İş Dünyası Sözcüsü unvanına sahip Nur Ger, ABD’de düzenlenen konferansta ’cinsiyet eşitliği’ mesajı verdi.Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi...

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2016 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2016 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nur Ger’den ABD’de ’Cinsiyet Eşitliği’ Mesajı
Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (UN WEPs)’nin dünyada ilk İş Dünyası Sözcüsü unvanına sahip Nur Ger, ABD’de düzenlenen konferansta ’cinsiyet eşitliği’ mesajı verdi.
Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin ( UN WEPs) imzacısı ilk Türk KOBİ’si olan SUTEKS Group’un Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, her yılın Mart ayında New York’taki BM Genel Merkezi’nde düzenlenen Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri Yıllık Konferansı (WEPs Annual Event)’nın 15 Mart’taki ana oturumuna özel konuşmacı olarak katıldı.
Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (UN WEPs) İş Dünyası Sözcüsü olarak 2016-2018 yılları arasında bu girişime yönelik Türk iş dünyası ve kamuoyunda farkındalık artırıcı projeleri hayata geçirecek olan İş İnsanı Nur Ger, 15 Mart günü ana oturumda tüm dünyadan gelen üst düzey katılımcılara hitap etti. Ger konuşmasında, "İnsan olmak eşit olmak için yeterlidir. SUTEKS, toplumsal cinsiyet eşitliği başta olmak üzere eşit, hiyerarşisiz, şeffaf ve kar paylaşımının olduğu yönetim anlayışıyla, her çalışanın şirketin sahibi girişimciler olarak var olduğu bir kurumdur. SUTEKS’in kuruluşundan beri içselleştirdiği değerler Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi İlkeleriyle (WEPs) birebir örtüşmektedir.
Moda, belirli bir süre etkin olan toplumsal beğeniye yönelik aşırı ilgidir. Eğer bir fikir bir ürün, bir felsefe belirli bir süreyi aşarak sürekli, kalıcı hale gelirse işte o zaman biz ona klasikleşen moda akımı diyoruz. Ülkemizde ana akım moda haline gelen toplumsal cinsiyet eşitliği, gelişmiş ülkelerde klasikleşmiştir. WEPs, iş dünyası aracılığıyla tüm dünyada toplumsal cinsiyet eşitliğinin ana akım moda olması için önemli bir araçtır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin bir ülkede klasikleşmesi, o ülkenin demokrasi ve insan hakları çıtasının da yükselmesine hizmet edecektir" ifadelerine yer verdi.
Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri kapsamında ilk defa böyle bir görevlendirilme yapıldı ve bu görev ilk defa Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Savunucusu, İş İnsanı Sanayici Nur Ger’e verildi. Ger aynı zamanda UN WEPs Liderlik Grubu’na da dahil edildi.
Birleşmiş Milletler Global Compact ve UN Women ortak girişimi olarak 2010 yılında başlatılan Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Yıllık Konferansı kapsamında iş dünyası, kamu ve sivil toplumun önde gelen paydaşları bir araya gelerek, 7 prensip dâhilindeki iyi uygulama örneklerini sunuyor ve deneyimleriyle ulusal ve uluslararası çözümler geliştirmeyi hedefliyor. Dünya çapında 1000’den fazla imzacısı olan girişim, SUTEKS Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Nur Ger’in de kabul ettiği 7 prensip üzerinde çalışıyor. Bu prensipler şöyle sıralandı:
Cinsiyet Eşitliği İçin Üst Düzey Kurumsal Liderlik Sağlanması
Tüm Kadın ve Erkeklere İşte Adil Davranılması, İnsan Haklarına ve Ayrım Yapmama İlkesine Saygı Gösterilmesi, Bu İlkelerin Desteklenmesi
Tüm Kadın ve Erkeklere Sağlık, Güvenlik ve Refah Sağlanması
Kadınların Eğitim, Kurs ve Profesyonel Gelişim İmkânlarıyla Desteklenmesi
Kadınları Güçlendiren Girişimci Gelişimi, Tedarik Zinciri ve Pazarlama Yöntemlerinin Uygulanması
Toplumsal İnisiyatifler ve Destekler Aracılığıyla Eşitliğin Teşvik Edilmesi
Cinsiyet Eşitliğinin Sağlanması İçin Gelişimin Ölçülmesi ve Halka Açık Raporlanması
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.