Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nemrut’a ziyaretçi gelmiyor

Her yıl binlerce turistin gün doğumu ve batımını izlemek için geldiği Nemrut Dağı zirvesine, yaşanan son olaylar nedeniyle ziyaretçi gelmiyor.2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesi güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nemrut’a ziyaretçi gelmiyor
Her yıl binlerce turistin gün doğumu ve batımını izlemek için geldiği Nemrut Dağı zirvesine, yaşanan son olaylar nedeniyle ziyaretçi gelmiyor.
2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı zirvesi güneşin doğuşu ve batışının en güzel izlendiği yer olarak biliniyor. Her yıl binlerce turist buraya güneşin doğuşunu ve batışını izlemek için geliyor. UNESCO’nun ‘Dünya kültür mirası’ listesinde yer alan Nemrut Dağı başta olmak üzere 200’den fazla tarihi ören yeri ile ‘açık hava müzesi’ konumunda olan Adıyaman’da ekonomik dar boğaz yaşanıyor.
2015 yılı Temmuz ayından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan terör olayları ve operasyonlar nedeniyle azalan turist sayısı, bu yaz mevsiminde daha da azaldı. Operasyonların sona ermesi ile birlikte bölgedeki turizmin canlanacağını umut eden turizmciler darbe girişimiyle hayal kırıklığına uğradı.
Turizm işletmeleri zor günler geçiriyor. Otellerde doluluk oranı daha önceki yıllarda yüzde yüzlere ulaşırken, bu yıl doluluk oranı yüzde 10 seviyesine kadar düştü. Turizm sektöründeki işletmeler işçi çıkartıyor.
Nemrut Dağı’nın yanında Perre Antik Kent, Cendere Köprüsü, Eski Kahta Kalesi, Arsemia, Karakuş Tepesi gibi önemli tarihi mekanları içerisinde barındıran Adıyaman’da inanç turizmi bakımında da önemli merkezler bulunuyor.
Yetkililerden alınan bilgiye göre, 2014 ve 2015 yıllarına göre 2016 yılında Ocak ayından ile Haziran ayı sonuna kadar konaklayan turist sayısında ciddi düşüş yaşandı. 2014 yılında 1 Ocak tarihinden 30 Haziran tarihleri arasında yaklaşık 44 bin olan turist sayısı 2015 yılında 32 bin, 2016 yılında ise 23 bine düştü. Haziran ayından sonra artan turist sayısı yaşanan darbe girişimi nedeniyle oldukça azaldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.