Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazif Zorlu: Tüketen topluma sahip ülkeler kalkınamaz

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, tüketen bir topluma sahip ülkelerin kalkınamayacağını söyledi. Zorlu, İŞKUR Manisa İl Müdürlüğü tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı'nda düzenlenen 7. İstihdam...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nazif Zorlu: Tüketen topluma sahip ülkeler kalkınamaz
Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, tüketen bir topluma sahip ülkelerin kalkınamayacağını söyledi. Zorlu, İŞKUR Manisa İl Müdürlüğü tarafından Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı'nda düzenlenen 7. İstihdam ve Eğitimde Buluşma Günleri'nde, "Liderlik ve Kariyer Deneyimleri" konulu söyleşiye katıldı. Burada öğrencilere, gelecekteki iş hayatları için öğüt verdi.

Sadece tüketen bir toplum durumuna gelinmemesi gerektiğinin altını çizen Zorlu, “Yapmaya gelince yok, tüketmeye gelince var. Böyle ülke kalkınmaz. Ben 20 sene önce şunu söyledim, 3. Dünya Savaşı'nın çıkacağına inanmıyorum, çünkü ekonomik savaşın içerisindeyiz. O günden bugüne savaş o kadar büyüdü ki o yüzden birbirimizle istişare edeceğiz, kavga etmeyeceğiz. Kavgayı iş için yapacağız ama öyle bildiğimiz kavga değil, mücadele anlamında. 10 sene önceki Manisa’ya bakın, şimdiki Manisa’ya bakın. Ben burada siyasi konuşmuyorum, yanlış anlamayın. Önemli olan istikrardır. Onun için kavga etmeyelim ve çalışalım, üretelim, ihraç edelim, ülke kalkınsın. İkinci ve üçüncü sınıf dünya insanı olmayalım, birinci sınıf dünya insanı olalım.” dedi.

Türkiye’nin komşu ülkelerinin zor günlerden geçtiğini hatırlatan Zorlu, “Komşu ülkelerimize bakın, işte Suriye, işte Irak. Gazeteleri okuyun. Magazin sayfalarını değil de içerikleri okuyun, bakın onlar ne durumdalar. Onları görüyorum, inanın acıyorum. O çocukları gördükçe üzülüyorum. O çocukların günahı ne, o insanların günahı ne? Biz birlik olacağız, beraber olacağız. Hep beraber bu ülkenin kalkınması için çalışacağız, yalnız siyasetçilerden beklemeyeceğiz. Çalışacağız, çalıştığımızın hakkını isteyeceğiz. Bugün Vestel’e gelin görün, dört çeşit yemeğimiz var. Masa örtüsü üzerinde yemek yiyorsunuz. Her türlü hijyen mevcut.” diye konuştu.

Manisa’daki Vestel City’de Türk mühendislerce geliştirilen, yerli tasarım ve üretim eseri akıllı cep telefonu Venüs’ü de gençlere tanıtan Zorlu, yerli malının önemine değindi. İnsanın önce inanması ve daha sonra kendisine güvenmesi gerektiğini vurgulayan Zorlu, “Eğer kendine güvenemezsen, bir yere varmamız mümkün değil. Yerli malı çok önemlidir. Biz her 100 televizyondan 90’nını ihraç ediyoruz. 10 tanesini burada satıyoruz. İki dokuma tezgahından gelmiş, 25 bin istihdam, 2 milyon metrekare yurtiçinde fabrika alanlarımız var. Sadece kapalı alan olarak 2 milyon metrekare. Avrupa’nın en büyük kompleksidir. Peki bunu kim yaptı, Türkler yaptı.” dedi.

Vestel Savunma Sanayi tarafından üretilen insansız hava aracının (İHA) yapımına nasıl başladıklarını anlatan Zorlu, “Artık insansız uçak yapıyoruz. Orduya vereceğiz. Ben bu insansız hava uçağını inceler, bakardım. Ya bu uçakta bir şey yok yani. bakıyorsunuz böyle kanatlarında iki motor var, gerisi mühendislik. Motoru zaten başka bir yerden alıyorsun. Bu uçağı yapan mühendislik. Biz de uçağımızı denedik, uçtu, indi. Uçak yani zor bir şey değil.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından İŞKUR Manisa İl Müdürü Yüksel Uçar, Ahmet Nazif Zorlu’ya teşekkür ederek plaket verdi. Zorlu, gazetecilerin talebi üzerine günün hatırası olarak özçekim yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.