Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nazarbayev: Rusya'ya uygulanan ekonomik ambargo bize de olumsuz yansıyor

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Batı'nın Rusya'ya uyguladığı ekonomik ambargodan ülkesinin de zarar gördüğünü söyledi. Nazarbayev sanayileşme sorunları ile ilgili düzenlenen toplantıda ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 10:04
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 10:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Batı'nın Rusya'ya uyguladığı ekonomik ambargodan ülkesinin de zarar gördüğünü söyledi. Nazarbayev sanayileşme sorunları ile ilgili düzenlenen toplantıda ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesinden sonra ABD ve AB başta olmak üzere bir çok ülke Moskova'ya ambargo koymaya başlamıştı. Rusya ve Belarus ve Kazakistan arasında oluşturulan Gümrük Birliği sebebiyle ekonomik ambargoya Moskova ile birlikte söz konusu iki ülke de etkilenmektedir.

Geniş katılımlı toplantıda konuşan Nazarbayev, ülkesinin sanayileşmedeki ilk aşamayı tamamladığını ve yeni iş imkanları oluşturduklarına vurgu yaptı. Rusya ile Batı arasında yaşanan gerginliğin ülke ekonomilerine olumsuz yansıdığını belirten Nursultan Nazarbayev, Çin ve Rusya gibi geniş pazarlara yakın olan ülkesinin yaşanan küresel ekonomik sarsıntılardan daha güçlü olarak çıkacağına inandığını ifade etti.

Nazarbayev, eyaletlerde oluşturulan fonların özellikle ülkenin finansal sistemini güçlendirecek küçük ve orta ölçekli işletmelerin geliştirilmesine yardımcı olacağını söyledi. Küresel ekonomilerin son dönemlerde oldukça karmaşık bir hal aldığına dikkat çeken Kazak lider Nazarbayev, ülkesinin sanayileşmedeki ilk aşamayı tamamladığına vurgu yaptı.

" DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ’NE KATILIMIN SON AŞAMASINDAYIZ"

Kazak lider, ülkesinin Dünya Ticaret Örgütü’ne katılımın son aşamasında olduğunu söyledi.
Kazakistan'ın AB ile genişletilmiş ortaklık ve işbirliği hakkındaki anlaşma taslağıyla ilgili müzakerelerin tamamlandığına dikkat çeken Nazarbayev, küresel ekonominin yerli ekonomileri de değişmeye ve yeni önlemler almaya zorladığına vurgu yaptı. Nursultan Nazarbayev, önümüzdeki yıl Kazakistan, Rusya ve Belarus arasında kurulan Avrasya Ekonomik Birliği’nin çalışmaya başlayacağının altını çizerek: “Rusya temel partnerimiz sayılır, çünkü yaklaşık 7 bin 500 kilometrelik ortak sınırımız var. Bizim amacımızın pragmatik bir amaç olduğunu düşünüyorum. Ülke olarak denize kıyımız bulunmamakta. Ürünlerimizin dış pazarlara ulaşmasını sağlayacak Gümrük Birliği bizim için son derece önemlidir.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.