Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Naslı: "Teröre İnat Ekonomik Ve Sosyal Hayatı Canlı Tutalım"

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, terörün amacına hizmet etmemek, tuzağına düşmemek için milletçe korku ve yılgınlığa kapılmayıp günlük hayata devam etme, daha çok çalışıp üreterek...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, terörün amacına hizmet etmemek, tuzağına düşmemek için milletçe korku ve yılgınlığa kapılmayıp günlük hayata devam etme, daha çok çalışıp üreterek ’ekonomik ve sosyal hayatı canlı ve diri tutma’ çağrısı yaptı.
Türker Naslı, yaptığı açıklamada terörün amacının halkta korkuya neden olmak, güven duygusunu yok etmek, birlik ve dayanışmayı, milli duruşu kırmak olduğunu belirterek, "Terörün arkasındaki güçler Türkiye’yi istikrarsızlaştırmayı, insanımızı evlerine kapatıp ekonomimizi ve sosyal hayatımızı zayıflatmayı, devletimizi dış politikada güçsüzleştirip edilgen hale getirmeyi hedeflemektedir" dedi.
Korku ve güvensizlik havasına kapılmanın, insanları hayatlarının olağan günlük seyrini sürdürmekten, gezme, eğlenme ve alışverişten alıkoyacağını belirten Naslı, bunun da ticari hayatı, tüketimi, üretimi ve istihdamı gerileteceğini, bütün olarak ülke ekonomisine ağır darbe vuracağını ifade etti.
Naslı, "Korku ve yılgınlık hissine teslim olup sokağa çıkmazsak, sosyal hayatımızı ve ekonomimizi baltalarız, yani terörün amacına hizmet etmiş oluruz. Aksine daha çok çalışıp üretmeli, sokakta, alışveriş merkezlerinde, eğlence yerlerinde, okullarda, parklarda olmalı, ekonomik ve sosyal hayatımızı canlı ve diri tutmalıyız" ifadelerini kaydetti.
"TERÖR AMACINA ASLA ULAŞAMAYACAK"
Naslı, terörün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını belirterek şunları söyledi:
"Genç işadamları olarak, son günlerde büyük şehirlerimizin merkezi yerlerinde sivil insanlarımızı hedef alan ve milletçe bizi derin üzüntüye boğan hain saldırıları şiddetle lanetliyor, bu saldırılarda hayatını yitiren vatandaşlarımıza, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Terörün amacı huzur ve istikrarımızı bozmak, Türkiye’nin kalkınmasına, ekonomik gelişimine engel olmak, Türkiye’yi dünyada güçsüz ve edilgen bir devlet haline getirmektir. Ancak terör odakları ve onları kullanan arkalarındaki güçler iyi bilsin ki bu amaçlarına asla ulaşamayacaklar. Devletimiz güçlüdür. Biz inanıyoruz ki devletimiz alacağı yeni ve etkili önemlerle terörün üstesinden gelecek, bu hain saldırıların arkasındaki odaklara da gereken cevabı verecektir. Milletimiz büyüktür, tarihinde çok büyük buhran dönemlerini birlik ve beraberlik ruhu ve dayanışma ile aşmayı bilmiştir. Bugün de aynı milli şuurla kenetlenecek, bu tür saldırıları geri püskürtecektir. Millet olarak teröre asla prim vermeyecek, oyunlara gelmeyeceğiz. Şunu iyi bilsinler ki korkup, yılgınlığa kapılarak, çekmek istedikleri tuzağa düşmeyeceğiz, terörün amacına hizmet etmeyeceğiz. Terör bizi yıldıramayacak, korkutamayacak. Korku ve panik havasına teslim olmayacağız. Aksine daha çok çalışıp üreteceğiz, güven ve vakar içinde normal hayatımıza devam edeceğiz, ekonomimize güç vereceğiz. Terörün, ekonomimize darbe vurmasına asla izin vermeyeceğiz. Ekonomik ve sosyal hayatımızı canlı ve diri tutup kalkınma ve büyüme yolunda ilerleyeceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.