Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mutlu: İşçi alınmaması iş güvenliğini tehlikeye sokuyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kandilli Beldesi Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda işçi açığının giderilmesi için bir an önce işçi alımı yapılması gerektiğini söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 11:42
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 11:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mutlu: İşçi alınmaması iş güvenliğini tehlikeye sokuyor
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kandilli Beldesi Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda işçi açığının giderilmesi için bir an önce işçi alımı yapılması gerektiğini söyledi. Mutlu, "Hükümetimizin işçi almayışı, işçi açıklarının gün geçtikçe çoğalması iş güvenliğimizi tehlikeye sokacak durumlara gelmeye başladı." dedi.

Mutlu, "Maden işçileri son günlerde gündem teşkil etmeye başladılar. Maden işçileri üzerilerine düşen görevi ifa etmeye çalışıyorlar. Ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunmak için ellerinden gelen çabayı sarf ediyorlar. Fakat geldiğimiz noktada hükümetimizin işçi almayışı işçi açıklarının gün geçtikçe çoğalması iş güvenliğimizi tehlikeye sokacak durumlara gelmeye başladı. İşçi sayımız gün geçtikçe düşüyor. Bizim şu anda geldiğimiz nokta itibari ile yaklaşık 2,5 yıl önce işçi sayımız bin 450'lerdeyken Armutçuk olarak bin 200'lere kadar düştük. Biz bulunduğumuz her kulvarda, bulunduğumuz her yerde işçi alımının bir an önce gerçekleşmesini istiyoruz. Acilen Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na (TTK) işçi alınması gerekiyor. Bu konuda genel başkanımız, genel merkez yöneticilerimiz üstlerine düşen görevi fazlasıyla ifa etmeye çalışıyorlar. Yine Ankara' da görüşmeleri yaptılar. Ben umut ediyorum Türk-İş'in katlılarıyla Genel merkezimizin çabaları ve bölge siyasetçilerinin bütün sivil toplum kuruluşlarının katkıları ve destekleriyle hükümetimiz bir an önce işçi alımını gerçekleştirir ve TTK geçmişte olduğu gibi Zonguldakımıza can vermeye devam eder." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.