Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Müteahhitler konfederasyonundan üyelerine; “Dövizli satışlarınızı TL ile yapın”

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (imkon) Genel Başkanı Ve Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (tobb) İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, Ülke Ekonomisinin Düzlüğe Çikincaya Kadar Uyanık Ve Siperde Kalınması Gerektiğinin Altını Çizerek, Üyelerine Dövizli Satışlarınızı Tl İle Yapın Çağrisinda Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müteahhitler konfederasyonundan üyelerine; “Dövizli satışlarınızı TL ile yapın”
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu, üyelerine dövizini bozdurup Türk lirası(TL) ile konut alanlara ‘yüzde 2 indirim’ yapacaklarını duyurdu. İMKON; Kamu desteğiyle yurtdışında daha çok iş alarak, ülkeye daha fazla döviz girdisi sağlanması için talepte bulundu.
İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İnşaat Müteahhitleri Meclisi Başkanı Tahir Tellioğlu, ülke ekonomisinin düzlüğe çıkıncaya kadar uyanık ve siperde kalınması gerektiğinin altını çizerek, üyelerine dövizli satışlarınızı TL ile yapın çağrısında bulundu.
Tellioğlu, milletin 15 Temmuz gecesi ülkeyi işgal için harekete geçenlere karşı konfederasyon üyeleriyle başlattığı seferberlik hareketinin, ekonomiye yapılan saldırılara karşı da aynen varlığını koruduğunu belirtti.
Türkiye’nin planlı saldırılarla karşı karşıya olduğunu söyleyen Tellioğlu, “Ülkemiz ve ekonomimiz emsali görülmemiş planlı saldırılarla karşı karşıyadır. Düşmanlarımız önce siyasi dengeleri bozmak ve var olan siyasi istikrarı yok ederek ülkemizi kaosa sokmanın planlarını devreye sokmuşlardır. Türkiye bu saldırıları siyasete önemli hasar vermeden bertaraf etmiş ve siyaseti dizayn planları boşa çıkartmıştır. Ergenekon saldırıları,17-25 Aralık saldırıları, kitlesel terör saldırıları, gezi olayları ve 15 Temmuz saldırıları gibi artçı birçok planlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Dışarıdan ve içerden yürütülen bu saldırıların hedefi Türkiye’yi eskisi gibi kendi saraylarından kendi piyonlarıyla sevk ve idare etmektir” dedi.
Oyunlar ve planlar tutmaz
Milletin bu saldırıların en tehlikelisi ve en büyüğünü 15 Temmuz’da durdurduğunu ve adeta milli seferberlik ilan ederek dünyada emsali görülmemiş bir duruş sergilediğini ifade eden Tellioğlu sözlerine şöyle devam etti;
“15 Temmuz planları tutmayan dış ve iç mihraklar istikameti ekonomimize çevirmişler ve farklı manipülasyonlarla faizde ve dövizde dengeleri bozma planlarını devreye sokarak saldırıya geçmişlerdir. Tüm Avrupa ve ABD sağlıklı temeller üzerine kurulmuş olan Türkiye ekonomisini çökerterek Türkiye’ye diz çöktürmenin gayreti içerisine girmişlerdir. Komşu Yunanistan ve İspanya ekonomisinin batma noktasındaki durumundan hiç söz etmeyen ekonomi değerlendirme kuruluşları Türkiye için art arda açıklamalar yaparak, yabancı yatırımcıyı korkutarak, Türkiye’den geri çekilmenin derdine düşmüşlerdir. Küresel güçlerin ülkemiz üzerinde oynamak istedikleri küçük oyunlar yine fark edilmiş ve başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları olmak üzere; milletimiz hızla milli refleks ortaya koymuştur. Ülke ekonomisi düzlüğe çıkıncaya kadar uyanık ve siperde kalmamız gerekmektedir. İşte bu noktada; İnşaat sektörü olarak bizlerde ekonomimize ve ülkemize sonuna kadar sahip çıkacağımızı devletimiz, hükümetimiz ve milletimizle paylaşmak istiyoruz.”
Döviz milli değerimiz ve var olma gerekçemiz değil, vazgeçeriz!
Dövizin bizim Vatan, Bayrak ve Millet sevgimizin üzerinde olmadığını küresel güçlere göstermemiz gerektiğini söyleyen Tellioğlu, İMKON satışlarımızın bir kısmı da olsa dövizden TL’ye çevirterek, TL’yi destekleme kararı alırken; diğer taraftan hükümete çağrı yaparak, bir an önce müteahhitlik hizmet kanunu çıkartılarak müteahhitlik sektöründeki çürükleri ayıklayarak sağlıklı bir müteahhit kadrosuyla devleti müşavirlik desteğiyle sektörü daha güçlü bir şekilde yurtdışına taşınması, uluslararası müteahhitlik sektöründen daha fazla pay alarak, ülkemize daha çok döviz getirme gayreti içerisinde olacağız. Gün milli olan her şeyle birlikte; Türk lirasına, ekonomimize ve vatana sahip çıkma günüdür. Çünkü bir biliyoruz ki vatan varsa özgürlük vardır, refah vardır, iyi bir gelecek ve ekonomi vardır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.