Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD’dan 15 Temmuz açıklaması:

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Resül Lekesiz, 15 Temmuz darbe girişiminin bir işgal hareketi olduğunu belirterek, milletin Çanakkale ruhu ile darbe girişimini bertaraf ettiğini söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2016 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2016 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Resül Lekesiz, 15 Temmuz darbe girişiminin bir işgal hareketi olduğunu belirterek, milletin Çanakkale ruhu ile darbe girişimini bertaraf ettiğini söyledi. Lekesiz, "Her şerde bir hayır vardır" sözünü hatırlatarak, bu olaydan birden fazla hayırlı işler çıkacağını ve Türkiye’nin bunu başaracak güçte olduğunu kaydetti. Lekesiz, MÜSİD’ın FETÖ ile mücadelesinin 17-25 Aralık tarihinin çok öncesine uzandığını, FETÖ’nün MÜSİAD’a üye adaylarını ziyaret edip üye olmamaları konusunda telkinde bulunduklarının altını çizdi.
MÜSİAD Antalya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Resül Lekesiz ve yönetim kurulu üyeleri sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Resül Lekesiz, 15 Temmuz darbe girişiminin bir proje olduğunu belirterek, “Kim, niye nasıl yaptı hepimiz daha iyi biliyoruz. Milletimizin milli iradeye sahip çıkması, Çanakkale ruhunun nesiller değişse de her dönem var olduğunu gösterdi. Çok şükür darbe girişimi bertaraf edildi. Bu çok önemliydi. Bundan sonra bir daha cesaret edilemeyecektir. Hükumet veya devlet, ülkemizde bir daha darbeye teşebbüs edilememesi için sistemin değişimi çok hızlı bir revizyona soktu. Asker, bulduğu her fırsatta imkanlarını kullandığı milletin üstüne yürümemesi gerekir. Bir daha bunun söz konusu olmaması gerekiyor. Bunun için her türlü şartların yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.
"Bir takım talimatlarla bunlar yöneteceklerdi"
Hiçbir darbenin milli iradenin hakim olduğu ortamda hoş olmadığını belirten Lekesiz, "Bu darbe girişimi çok haince ve kalleşçe oldu. 1980 darbesinde hiçbir vatandaşa silah sıkılmamıştı. Milli iradenin kalbine, meclise saldırdılar. Darbeler gerçekleştirdikten sonra normalde yeni bir anayasa yazılır. Demek ki bunların bir sonraki düzeninde, halkın iradesinin tecelli edeceği bir ortama da ihtiyaç duymadıklarını gördük. Bir takım talimatlarla bunlar yöneteceklerdi. Millet bu hain eli kırmasını bildi. Allah bir daha yaşatmasın. Bu çok uzun yıllar önce başlatılan projeydi" ifadelerini kaydetti
"Biz daha fazla üretmeliyiz"
Darbe girişimi ile hainlere çok önemli bir ders verildiğini aktaran Lekesiz, "Sistematiği olan bir yapılanmanın temizlenmesi belki bir 10 yılımızı alacak. Bunun yurt içi ayağı gibi bir de yurt dışı ayağı var. Türkiye ile ilgili bir kara propaganda ile karşı karşıyayız. Bizim sadece Türkiye’de değil dünyada da 70 ülkede 170 tane noktada irtibatımız var. Bu olayların başlaması ile beraber biz milli irademize sahip çıkmak adına üzerimize düşeni yaptık. Ardından yurt dışı boyutu ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Bizim sloganımız ‘Üretmeye ve direnmeye devam’ edeceğiz. Biz daha fazla üretmeliyiz. Ekonomik anlamda bağımsız olabileceğimizi iddia ettiğimiz içindir bu yaşadıklarımız" şeklinde konuştu.
"Bundan sonra da saldırılar olacaktır"
15 Temmuz darbe girişiminin bir işgal girişimi olduğunun altını çizen Lekesiz, "Biz bu darbe girişiminde Çanakkale ruhunu gördük. Seyit Onbaşı’nın ruhunu gördük. Bundan sonra da saldırılar olacaktır. Yüz yıl önceki şartlar ile bugünkü şartlar çok farklı. Teknolojik anlamda çok ileri gidebilen bir ülke olmalıyız. Biraz belki erken harekete geçtiler. Biz çok daha çalışmaya ve çok daha fazla üretmeliyiz. Kişi başı milli gelirin 10 bin doların üzerinde olduğu ülkelerde kolay kolay darbe yapılamaz" dedi.
Lekesiz, 15 Temmuz sonrasında Antalya Şubesinden bir üyenin ihracının yapıldığını, Türkiye genelinde ise MÜSİAD çatısı altındaki ihraçların yüzde 1’i geçmediğini belirterek, "Biz üye adaylarını ziyaret ettikten sonra FETÖ bağlantılı kişilerin bizim arkamızdan aynı adayları ziyaret edip Derneğe üye olmamaları için telkinde bulunduklarını bildiklerini sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.