Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD: "Kirli Oyun İle Karşı Karşıyayız"

Müsiad İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkaç, Ankara’da Yaşanan Terör Olayına Sert Tepki Gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2015 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2015 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MÜSİAD: "Kirli Oyun İle Karşı Karşıyayız"
MÜSİAD İnegöl Şubesi Başkanı Halil Malkaç, Ankara’da yaşanan terör olayına sert tepki gösterdi. Türkiye’nin kirli bir oyunla karşı karşıya olduğunu söyleyen Malkaç, saldırının yakın vadede seçim sonuçlarını etkileme, uzun vadede ise ülkenin istikrarını bozmak için yapıldığını iddia etti.
MÜSİAD Başkanı Halil Malkaç, Ankara’da meydana gelen patlamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Yine şiddet ve kirli oyun ile karşı karşıyayız. Daha evvel Suruç, Diyarbakır veya başka yerlerde karşılaştığımız bu elim tablo göstermiştir ki, ülkemizde ne zaman barıştan bahsedilecek olsa, bombalar patlatılıyor, provokasyonlar artıyor, masum canlar katlediliyor. Bugün, suçlamalar değil, birlik ve provokasyonlara karşı uyanık olma günüdür. Bu süreçte teyit edilmemiş bilgilere de itibar edilmemelidir" dedi.
Malkaç, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Emek Platformu mitinginde meydana gelen iki bombalı saldırıda 97 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 240’a yakın vatandaşımızda yaralanmıştır. Elim olaydan dolayı acımız büyüktür. Her zaman tekrar ettiğimiz gibi şiddet kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın, hangi ideoloji, inanç, felsefe, ya da siyasi maksat için yapılırsa yapılsın, net olarak karşısındayız. Ankara’da yapılan terör saldırısının yeri ve zamanlaması da manidardır. Barış adına, istikrar adına, küçük bir ihtimalin doğduğu anda bile terörün karanlık yüzü sahneye çıkmış, gündemimiz yine acı, gözyaşı ve kan olarak belirlenmiştir. Bu saldırının muhtemel hedeflerinden birisi, yakın vadede seçim sonuçlarını etkileme, uzun vadede istikrarın bozulmasıdır. Bugün birbirimizi suçlama günü değil, birlik ve beraberlik günüdür. Özellikle sosyal medya üzerinden yapılan beyanlara itibar edilmemesi, sağduyuyla hareket edilmesi ve güvenilir kaynakların açıklamalarının dikkate alınması gerekiyor. Siyasi parti liderlerinin seçim çalışmalarına kısa süreli ara vermelerini destekliyor, vatandaşlarımızı panik duygusuna kapılmadan tedbirli davranmalarını hatırlatıyoruz. Bugün yine Diyarbakır’da şehit olan polisimize ve Ankara’da terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.