Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ülkü: ’’Örnek işadamı hdefliyoruz

MÜSİAD İzmir Şubesi’nin Eylül Ayı Dost Meclisi Toplantısında “Karz-ı Hasen ve 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında seminer düzenlendi.Bburada konuşan MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü,...

Haber Giriş Tarihi: 24.09.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.09.2016 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
MÜSİAD İzmir Şubesi’nin Eylül Ayı Dost Meclisi Toplantısında “Karz-ı Hasen ve 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında seminer düzenlendi.
Bburada konuşan MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, ’’Derneğimizin üyesi olan her arkadaşımızın sivil toplum bilinci içinde; örnek işadamı vasfına sahip, sektöründe ve mesleklerinde zirveye çıkmış, kendisine ve çevresine ışık tutan birer rehber olmalarını hedefliyoruz" dedi.
MÜSİAD İzmir Şubesinin Balçova Termal Oteli Konferans Salonu’nda tertiplediği Eylül Ayı Dost Meclisi toplantısına; İzmir Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Abdürrahim Şenocak, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ekrem Gülcemal, MÜSİAD YK Üyesi ve Teşkilat Bşk. Yrd. Bekir Sami Nalbantoğlu, İzmir Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği Başkanı Dr. Asıf Kurban, MÜSİAD Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Apak, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü ve MÜSİAD İzmir Şubesi üyelerinden oluşan çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı. Toplantıda “Karz-ı Hasen ve 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında seminer düzenlendi.
Ümit Ülkü: ’’Örnek işadamı hedefliyoruz’’
Eylül ayı Dost Meclisi toplantısının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü: “Malumunuz biz iş insanları derneğiyiz, dolayısıyla öncelikli konularımız arasında iş geliştirme gibi ve iş dünyasına yönelik programlar yer almaktadır. Bunun gibi bilgilendirme toplantıları ile Derneğimizin üyesi olan her arkadaşımızın sivil toplum bilinci içinde; örnek işadamı vasfına sahip, sektöründe ve mesleklerinde zirveye çıkmış, kendisine ve çevresine ışık tutan birer rehber olmalarını hedefliyoruz. Bu kapsamda Eylül ayı Dost Meclisi toplantımızda da “Karz-ı Hasen ve 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yapılandırılmasına İlişkin Kanun” hakkında bilgilendirme toplantısı ile birlikteyiz. 31 Ekim’de son başvuru yapılacak olan bu kanundan da üyelerimizin maksimum derecede yaralanmalarını diliyorum” dedi.
MÜSİAD EXPO Fuar’ına davet
Sivil toplum kuruluşların en önemli görevlerinden birinin de sosyal sorumluluk projeleri olduğunu söyleyen Ülkü: “Bu akşam aramızda olan MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcımız Bekir Sami Nalbantoğlu, medeniyetimizin önemli değerlerinden biri olan “Karz-ı Hasen Yardım Sandığı” hakkında sunum yapacak. Karz-ı Hasen Sandığı, siz üyelerimizin katkılarıyla hayat bulacak ve üyelerimiz arasında yardımlaşma ve dayanışma kültürünü artıracaktır” dedi. Kasım ayında İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan uluslararası MÜSİAD Expo fuarına davet eden Ülkü: “Üyelerimizin birbirlerini tanıması, ticari iş birliği ve küresel ortaklıklar için yeni fırsatlar sunmak amacıyla, 1993-1994 yıllarında MÜSİAD İzmir Şubemizin ev sahipliğinde İzmir’de başlayan MÜSIAD Expo’da Kasım’ın 9’u ile 12’si arasında tüm üyelerimizi ve misafirlerini fuarımızda hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak görmek istiyorum” dedi.
Katılımcılar konuşma yaptı
SGK - Sosyal Güvenlik Kurumu adına sunum yapan İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal, 6736 sayılı Kanun ile getirilen ödeme kolaylıkları ile kurum alacaklarının büyük bir kısmının tahsil edileceğine inandığını belirterek 31.10.2016 tarihine kadar başvurulması halinde 2016/Haziran ayına kadar biriken borçların 3 yıla kadar vade ile ödenebileceğini ve bunun yanında idari para cezalarının yarısının tahsilinden vazgeçileceğini ifade etti. İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin ise, bu düzenlemenin af kapsamında bir düzenleme olmadığını ve toplumun her kesimine hitap eden 6736 sayılı kanunun mükellefler için fırsat olduğunu vurguladı. Mükelleflerimizin tamamının bu fırsatı kaçırmamasını istiyoruz diye konuştu. İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak da Çalışma ve İş Kurumu ile İŞKUR’un faaliyetlerinden bahsederek iş hayatı açısından geniş ve teferruatlı sunumu katılımcılar tarafından dikkatle dinlendi. Kabak, iş dünyası ile birlikte sürekli işbirliği içerisinde bulunduklarını belirterek, elbirliğiyle ülkemiz için elimizden geleni yapmalıyız diye konuştu.
Faize karşı en büyük mücadele sistemi
Toplantıda ayrıca MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Sami Nalbantoğlu, Karz-ı Hasen sandığının kuruluşu hakkında sunum yaptı. Karz-ı Hasen müessesesinin günümüzde faize karşı en büyük mücadele sistemi olduğunu belirten Nalbantoğlu, medeniyetimizin bir değeri olan sandığın, yardımlaşmayı ve dayanışmayı kurumsal bir şekilde işletecek olması dolayısıyla Türkiye’de ilk ve örnek olabilecek bir yapı olduğunu söyledi.
katılımcılara teşekkür
İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Tahsilat Müdürü Emine Çetin’in sunumu ile devam eden Dost Meclisi toplantısı sonunda MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Vali Yardımcısı Fatih Damatlar, İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, İzmir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak, İzmir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ekrem Gülcemal ve MÜSİAD YK Üyesi ve Teşkilat Bşk. Yrd. Bekir Sami Nalbantoğlu’na MÜSİAD hatıra ormanında adlarına dikilmiş fidanların sertifikasını vererek teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.